Miezul de nuca nu este doar un ingredient pentru prajituri si cozonaci ci si un ingredient de baza al succesului in afacerile agricole.

Ai o bucata de pamant in apropiere de oras si nu prea stii ce sa faci cu ea? O plantatie de nuci ar putea fi raspunsul castigator!

La momentul de fata, un kilogram de miez de nuca poate ajunge si la 30 lei. Acest lucru se intampla datorita faptului ca Romania importa nuci scumpe de peste hotare, in timp ce productia proprie este pe butuci.

Aceasta stare de lucruri se traduce printr-o uriasa oportunitate de afaceri pentru cei care vor sa demareze un business in domeniul plantatiilor de nuci.

Nu o sa intram acum in detalii medicale insa miezul de nuca este un aliment foarte bogat in proteine si grasimi esentiale ceea ce il face foarte apreciat si cautat in prevenirea si tratarea anumitor afectiuni ca si in alimentatia obisnuita.

Cert e ca cererea exista pe piata, mai prost stam cu oferta….

Ce inseamna o afacere cu nuci?

O afacere cu nuci viabila si profitabila, presupune cateva hectare.

Nu se recomanda inmultirea prin samanta pentru ca rezultatele sunt mult mai slabe (dintr-o nuca frumoasa si mare poate iesi un pom care face nuci mici si putine) decat in cazul uneia prin puieti de altoi.

Profitul la hectar poate ajunge la cateva mii de euro pe an, insa pentru inceput vor exista costuri cu achizitionarea puietilor (exista centre autorizate de unde ii puteti cumpara).

Solul pentru plantatiile de nuci trebuie sa fie adanc si eventual destelenit. E de preferat ca zona sa fie protejata de viscol si inzapezire printr-o bariera naturala de alti arbori. Nu se recomanda sa fie in fundul unei valcele.

Vezi si:  Culturile de afin cu tufa inalta in tara noastra

Arborii ajung pe rod in cativa ani, 5-6 daca sunt de altoi si mai tarziu daca sunt din samanta. Deci este o afacere pe termen lung.

In rest nu sunt costuri mari cu intretinerea, nucul este o planta rezistenta, are putini daunatori si este bine adaptat la clima tarii noastre, fara sa necesite ingrijiri speciale pe timpul iernii.

De asemeni lemnul de nuc poate fi si el valorificat, fiind foarte apreciat in industria mobilei si desigur, ca lemn de foc, in cazul nucilor uscati. La fel cojile de nuca pot fi folosite ca si combustibil pentru sobe sau centrale.

Pentru alte afaceri profitabile si ponturi fierbinti, vizitati site-ul PonturiFierbinti.com

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *