Cum transformi un apartament in spatiu de lucru cu ajutorul mobilei?
Bineinteles ca transformarea spatiului intim, privat intr-unul public nu este cea mai buna solutie dar pe termen scurt si mediu pare cea mai buna varianta pentru a imbina cu succes viata privata cu activitatile de business. O analiza facuta de-a lungul timpului insa a dus la concluzii clare ca oamenii isi desfasoara mai bine si mai productiv activitatile in spatii care se aseamana cu spatiul privat, timpul trecand mai repede si mai constructiv.
Livingul sau camera de zi va avea un dublu folos acum; in timpul tau liber acesta va deveni spatiul intim de relaxare si de privit la televizor sau discutii cu prietenii, in vreme ce in timpul saptamanii aici va fi locul in care se poarta discutiile de afaceri, negocieri si locul in care se vor incheia parteneriate de succes. Mizeaza asadar pe spatiile inalte, imbraca unul dintre pereti cu biblioteci si rafturi in care sa depozitezi dosare si carti, in vreme ce ceilati pereti trebuie sa ramana liberi. Daca nu ai o camera dedicata biroului, aici este locul in care probabil o sa depositezi si un birou pe care se vor afla laptop, tastatura si mouse cel putin. Pentru a nu incarca inutil spatiul il sugeram sa optezi pentru un lapop in detrimentul unui calculator; biroul si el trebuie sa fie confectionat din sticla sau alte materiale minimaliste. Piesa centrala a incaperii va fi spatiul de discutat si de sezut; alege modele de canapele si coltare din materiale delicate dar de calitate, o masuta eleganta si fotolii care sa se asorteze. Daca dimpotriva, exista un spatiu amenajat pentru birou, atunci totul devine mai usor si mai aerisit in living; opteaza pentru un birou din lemn masiv care sa atraga atentia imediat ce partenerii de afaceri intra in incapere; in jurul acestuia alege doua scaune din piele si canapele asortate.
Mai departe, accentul cade asupra bailor; ar fi ideal sa existe doua grupuri sanitare, unul de serviciu si unul intim. Cel de serviciu va fi mobilat si utilat in asa maniera incat sa ofere tot confortul invitatilor in vreme ce cel din urma va fi intim, romantic si gata sa satisfaca nevoile si gusturile proprietarului. Recomandam ca pentru baia destinata invitatilor sa mergeti pe nuanta untului si obiecte sanitare din bronz. Mobila de bucatarie va fi clasica sau moderna; deoarece in acest spatiu nu vor intra decat persoanele aproapiate sau care vor fi invitate direct, se presupune ca ar trebui sa satisfaca strict gusturile proprietarului. De aici nu trebuie sa lipseasca scaune de bucatarie sau living care se vor afla in spatiul de luat masa.
Spatiul destinat dormitorului va fi unul intim; spre deosebire de mobila de living sau cea de birou, aici nu o sa mai tii cont de persoanele care iti vor invada spatiul intim. Dormitorul este doar spatiul tau, locul in care te vei odihni si relaxa in fiecare seara, locul in care vei citi o carte inainte de somn; alege culori care sa reflecte personalitatea ta si piese de mobilier cu gust.
Si daca nu stii ce culori sa alegi si sa imbini cu succes, mizeaza pe o combinatie de culori pale cu accente tari; galbenul untului, culoarea paiului, gri laptos combinat cu gri puternic sau grena.