In momentul de fata, merg 100% doar pe becuri LED – chiar si becul din frigider este LED. Nu trebuie sa mergi chiar asa departe, deoarece eu sunt putin obsedat cu aceasta idee! Mi-a luat cativa ani buni sa inteleg cum sta treaba!

lumina-ledTemperatura luminii a fost practic cea mai important lectie pe care a trebuit sa o invat. Aceasta se masoara in Kelvin (vei afla mai multe informatii pe ambalajul produsului). Imi place lumina calda, care se aseamana foarte mult cu becurile de moda veche incandescente. Acestea au o putere de aproximatic 2700K.

Ce este interesant este faptul ca oamenii care traiesc in climate mai racoroase au tendinta sa aleaga lumina calduroasa, in timp ce oamenii din climatele mai calduroase prefer lumina alba sau cea cu o tendinta albastra. In momentul de fata, inteleg foarte bine culoarea pe care o prefer, iar asta ma ajuta sa aleg becul cu LED potrivit.

Unul din principalele motive pentru care m-am decis sa aleg becuri LED consta in faptul ca detin panouri solare, iar acestea contribuie la consumul total de electricitate al casei pe timpul zilei. Cu toate acestea, dupa ce am cumparat un contor care imi masoara consumul de energie in timp real, am aflat ca foloseam o cantitate mare de energie electric ape timpul noptii, atunci cand panourile solare nu imi erau de foarte mare ajutor. Nu stiti de unde sa cumparati becuri LED? Ei bine, exista foarte multe site-uri in Romania care comercializeaza astfel de produse, iar unul dintre ele este www.vreauled.ro . Preturile sunt mici, iar produsele sunt diverse si bine detaliate.

Vezi si:  Protejarea peretilor casei pentru economii de energie

Pot inlocui becurile pe rand, sau trebuie sa astept sa le inlocuiesc pe toate odata? Becurile cu LED pot functiona alaturi de becurile cu halogen?

Depinde daca acestea sunt de joasa tensiune sau de retea. In cazul in becurile au ace, acestea sunt de joasa tensiune. In cazul in care acestea au mici cuisoare, aceasta nu este o problema, dar as sugera sa le inlocuiti si pe acestea. Becurile cu halogen folosesc mult mai multa energie electrica pentru lumina pe care o product. Puteti sa va dati seama de acest lucru doar simtind caldura din jurul becului. In schimb, becurile cu LED produc o lumina mai puternica si consuma si mai putina energie electrica. Asadar, ati face bine sa reciclati becurile cu halogen si sa treceti pe noile becuri cu LED.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *