Geamurile termopan, o investitie absolut necesara pentru incaperiile mici

0

Este recunoscut faptul ca majoritatea locuintelor construite inainte de revolutia din 1989, adica din timpul comunismului, nu au fost gandite ca locuinte spatioase ci mai degraba la locuinte practice, locuinte ce urmau sa fie utilizate de catre muncitori. In functie de zona unde erau amplasate, dar si in functie de cine stateau in ele, apartamentele sau garsonierele aveau de obicei suprafete cuprinse intre 40 si 60 de metri patrati si respectiv, intre 10 si 25 de metri patrati.

In mod normal garsonierele cu dimensiuni mici erau oferite tinerilor muncitori. Acest lucru s-a schimbat un pic in ziua de azi, dar nu intr-un mod radical deoarece majoritatea celor care locuiesc in garsoniere de dimensiuni mici sunt studentii sau tinerii care provin din alte orase sau din sate si care vin la oras sa munceasca preferand sa plateasca chirie pe un spatiu mai mic pentru a putea suporta cheltuielile.

O garsoniera intr-un asa-zis bloc comunist are foarte probabil probleme cu frigul iarna si cu caldura pe timpul verii, dar si probleme legate de condens si mucegai. Aceste mici probleme care pot deveni destul de importante pot disparea foarte simplu si anume cu inlocuirea ferestrelor simple cu tamplarie din lemn si care au sticla simpla pe ele cu ferestre din tamplarie PVC si cu geamuri termopan. Desi costurile ar putea parea un pic cam mari in prima faza, tinand cont de avantajele pe care le ofera ferestrele termopan si de economia pe care o vor face la bugetul dvs. pe un an de zile, ar trebui sa priviti aceasta schimbare ca pe o investitie in viitor. In cel mult 3-4 ani de zile suma data pe aceste termopane va fi amortizata, iar dvs. veti fi de la acea data incolo numai pe plus. In cazul in care locuiti cu chirie puteti discuta cu propietarul despre aceasta investitie benefica pentru el in primul rand si sa cadeti de acord ca suma care o veti da pe ferestrele termopan sa o opreasca treptat din chirie. Astfel veti iesi mult mai castigat.

Poate va intrebati de ce o camera mica care este probabil izolata cu polistiren mai necesita si o astfel de investitie? Raspunsul este unul cat se poate de simplu: Pentru ca printr-o fereastra se pierde cea mai multa caldura in timpul iernii, pentru ca pe o fereastra simpla se produce fenomenul de condens, fenomen care apare atunci cand in interiorul camerei este cald, iar suprafata geamului rece, vaporii de caldura se lovesc de aceasta suprafata rece a geamului simplu si astfel se formeaza fenomenul de condens. Ei bine, locuintele izolate corespunzator si care dispun de ferestre termopane nu se confrunta cu astfel de probleme deoarece tamplaria din PVC este in asa fel construita incat nu permite pierderea de caldura pe timpul iernii si ajuta la pastrarea unei temperaturi optime (aproximativ 25 de grade in timpul verii – cand afara sunt peste 35 de grade). De asemenea, cu ajutorul geamurilor termoizolante uitati complet si de fenomenul nedorit denumit condens datorita faptului ca geamurile termoizolante nu permit formarea acestui fenomen. Pentru o si mai buna izolare se pot opta pentru geamurile cu panouri duble. Aceste tipuri de geamuri se obtin prin adaugarea unui panou de sticla suplimentar si intre cele doua panouri de sticla se poate introduce gaz precum kryptonul sau argonul, gaz care ar ajuta la o mai buna izolare.

In incheiere pot spune ca desi o locuinta de dimensiuni mici este relativ mai usor de izolat, izolarea trebuie facuta cu simt de raspundere pentru ca intr-o astfel de locuinta orice “fisura” poate readuce problemele enumerate mai sus.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *