Instalare aer conditionat – ce presupune acest serviciu

0
instalare aer conditionat

Este de mentionat inca de la inceput ca serviciul de instalare aer conditionat se efectueaza, bineinteles, de catre o echipa specializata in montaj aer conditionat. Acest lucru nu poate fi realizat corect si functional de catre o persoana fara cunostinte frigotehnice.

Ce presupune serviciul de instalare aer conditionat?

instalare aer conditionatMontajul aerului conditionat se refera la: traseul frigorific, o singura strapungere prin zid (beton, bca sau caramida – nu se fac strapungeri prin: grinzi sau stalpi de rezistenta), cablu electric de legatura intre unitati, elemente de fixare: dibluri si holzsuruburii; in functie de aparat-suruburi, saibe plate, piulite, tub de evacuare a condensului, suport standard de fixare a unitatii exterioare, cablu de alimentare a unitatii interioare.

Unitatea exterioara se fixeaza pe peretele exterior intr-un loc accesibil pentru montare si interventie. Traseul frigorific este fixat aparent nu prin tavan, rigips sau ingropat in perete, pentru instalare aer conditionat in conditii speciale se poate masca traseul frigorific.

In general, traseul frigorific ce depaseste 3 metri lungime, accesoriile de mascare si manopra aferenta vor fi suportate de cumparator. Tarifele difera in functie de firma specializata de montaj pe care ati ales-o. Nu este recomandat un traseu frigorific foarte lung deoarece randamentul unitatii scade. Daca situatia o cere se poate folosi un traseu lung, dar doar in conditii de necesitate.

Nu se fac reparatii sau finisari in urma strapungeri zidului. Cel mult se poate efectua curatenia dupa finisarea montajului. Numai anumite firme de montaj aer conditionat ofera aceast serviciu de curatenie. Una dintre aceste firme este Instal Aero Cris, ce se ocupa atat cu vanzari aer conditionat Bucuresti, cat si cu service, montaj si instalare aer conditionat, igienizare si intretinere in Bucuresti, Ilfov si Giurgiu.

Vezi si:  Geamuri termopan defecte? Afla acum cine poate remedia problema!

Nu alegeti o echipa de montaj aer conditionat daca aceasta nu ofera garantia montajului de cel putin 1 an de zile. Nu apelati la persoane fizice deoarece aparatele isi pierd garantia de la producator daca nu puteti dovedi ca montajul a fost efectuat de o firma specializata.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *