Invata sa alegi perdeaua pentru dormitor

0

Alegerea unei perdele se face din mai multe considerente, tipul mobilierului din incapere, gusturile proprii, materialul din care este confectionata sau chiar cromatica, toate aceste elemente aducandu-ne in situatia de a alege o perdea potrivita pentru dormitorul unui adult sau al unui copil.

Incepem prin a prezenta tipul de perdea indicat a se folosi in orice camera a copiilor nostri, asta pentru ca trebuie sa tinem cont de cateva aspecte primordiale inainte de a cheltui o suma de bani considerabila pe aceasta piesa de decor. Avem nevoie de o perdea confectionata din poliester, spunem poliester si nu matase sau alta tesatura prin prisma calitatii sale de spalare. Orice perdea din poliester se spala extrem de usor, amanunt de care orice gospodina trebuie sa tina cont, mai ales daca ne raportam la numeroasele accidente: desene pe pereti si chiar pe perdea, pete de cerneala sau carioci, urme de alimente si alte substante greu de indepartat.

Daca ne gandim la amanuntele cromatice, orice copil este atras de culorile vii, ne referim in primul rand la principalele nuante cromatice sau chiar la combinarea mai multor culori pentru a avea un efect vizual deosebit. De asemenea, se poate opta pentru o perdea colorata dar care incearca sa redea diverse scene ale personajelor din desene animate, amanunt care cu siguranta ii va surprinde in mod placut pe cei mici.

De cealalta parte, trebuie sa ne preocupam si de dormitorul nostru, spatiul care ne gazduieste in cea mai mare parte a zilei. Rolul perdelelor in dormitorul nostru este unul covarsitor, cel putin asta indica cercetatorii britanici, testele fiind realizate pe mai multe familii care intreprind diverse activitati solicitate pe parcursul zilei. Coloristica are un rol fundamental in redarea unei stari de spirit adecvate, la fel si gradul de transparenta, amanunt care ne permite sa admiram peisajul exterior.

Vezi si:  Arhitecti si Designeri de interior

Referitor la transparenta unei perdele, este indicat sa pastram un nivel adecvat, mai ales daca dormitorul se afla in imediata apropiere a vecinilor. Pentru a pastra un grad de intimitate ridicat, este nevoie de o perdea cu o opacitate ridicata. Daca se doreste neaparat o perdea cu transparenta ridicata, aceasta poate fi inclusa intr-un ansamblu de perdele si draperii. Astfel, atunci cand este dorita intimitate, se poate apela la draperii.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *