Sfatul expertilor pentru a avea o casa sanatoasa

0
izolatii-naturale-celuloza-maramures

Calitatea locuintei se rasfrange cu siguranta asupra sanatatii si a starii tale de bine!

Stiai ca exista studii care examineaza impactul pe care cladirile il au asupra locuitorilor lor, asupra starii lor de sanatate?

Un astfel de studiu este Barometrul Locuintelor Sanatoase (Healthy Homes Barometer), care a utilizat baza de date Eurostat a Comisiei Europene si a oferit dovezi care confirma legatura stransa dintre sanatate si locuinta in care petreci mare parte din timpul tau liber.

izolatii-naturale-celuloza-maramuresLa studiu au participat locuitori din 14 tari, mai precis un numar de 14 000 de europeni. S-a demonstrat impactul cladirii asupra sanatatii, a calitatii aerului, a climei precum si asupra incluziunii sociale.

Este un fapt dovedit, asadar, ca atunci cand locuim in medii nesanatoase, calitatea vietii noastre e afectata, si, implicit, sanatatea noastra are de suferit.

Ce este o cladire nesanatoasa?

E acea cladire in care sunt prezente urme de umezeala si mucegai, cladirea slab iluminata natural, in care se resimt zgomote puternice, este acea cladire pentru constructia si izolatia careia s-au folosit materiale putin eficiente.

Iata in ce fel te poate afecta o cladire nesanatoasa:

  • nivelul de umiditate ridicat poate cauza probleme respiratorii, poate perturba calitatea somnului si determina probleme de piele;
  • nivelul de lumina naturala este important pentru a te simti energizat;
  • sunetele pe care le resimti in incaperile din casa ta au puterea de a-ti face rau, reprezinta o cauza a stresului, care poate conduce, in timp, la hipertensiune arteriala sau diabet. Zgomotele afecteaza si calitatea somnului.

In medie, 80 de milioane de europeni traiesc in case cu un climat interior neprielnic.

Din fericire, schimbarea este la indemana oricui: o casa sanatoasa este cea in care te simti plin de optimism, binedispus, activ si creativ. Iar schimbarea care poate determina calitatea casei tale este izolatia.

Vezi si:  Mobila lemn masiv - definitia elegantei

da

Aceasta trebuie sa asigure:

  • un microclimat sanatos prin imbunatatirea calitatii aerului din locuinta
  • o izolatie fonica perfecta
  • performante termice sporite
  • risc redus la incendii
  • facturi mai mici la energie

Daca vrei sa te bucuri de sanatatea unui camin prietenos, expertii de la IzolatiiNaturale.ro iti stau la dispozitie cu materiale termoizolante Steico, care nu emit substante volatile periculoase pentru sanatatea umana sau pentru mediu.

Materialul pentru izolatii pe care specialistii firmei il recomanda este celuloza, deoarece aceasta ofera cea mai mare eficienta energetica si confortul termic cel mai ridicat pe toata durata anului.

Gasesti aici toate toate beneficiile pe care izolatia cu celuloza le ofera locuintei tale.

Nu mai irosi timpul, investeste in sanatatea casei tale pentru a te bucura si tu de sanatate si stare de bine!

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *