becIn medie, iluminatul locuintei ne costa 25% din pretul de pe factura de curent electric. Poate nu este o suma mare, dar pe termen lung aceasta cheltuiala este foarte vizibila.

In ultimii ani, becurile led si becurile CFL au revolutionat sistemele de iluminat datorita eicientei acestora si a consumului redus de energie.

Becurile CFL(lampi fluorescente compacte) sunt versiuni in miniatura ale neaonelor. Functioneaza pe acelasi principiu de iluminat, doar ca dispun de soclu.

Becurile led sunt becuri solide mici si foarte eficiente. Tehnologia LED a avansat repede, venind cu multe stiluri de iluminat moderne si eficiente. Dintre toate sistemele de iluminat din ziua de azi, ce pe baza de LED sunt cele mai bune, deoarece au un consum redus de energie, o durata de viata foarte lunga si emit mai multa lumina decat predecesoarele. Chiar daca in momentul de fata, becurile LED sunt mai scumpe decat cele CFL, acestea vin si cu mai multe avantaje.

Cand abia au luat nastere, becurile led erau folosite in general in sistemele electronice, televizoare, telefoane, panouri electrice etc. Insa in timp s-a descoperit ca acestea pot fi o foarte buna sursa de iluminat. Aceste sisteme de iluminat au cam acelasi mod de functionare, doar ca se folosesc lenile pentru a amplifica lumina emisa. O caracteristica a becurilor LED este ca acestea emit lumina in unda dreapta, in timp ce becurile incandescente o emit intr-un mod sferic. Acest lucru aduce si avantaje si dezavantaje, fiindca sunt si situatii cand avem nevoie de lumina directionata doar spre un singur punct. Insa chair daca lumina emisa de LED este in unda dreapta, noile sisteme de iluminat dispun de lentile de difuzie, care imprastie lumina in forma sferica intr-un mod egal.

Vezi si:  Care sunt avantajele usilor tehnice culisante?

De ce NU sunt becurile LED populare?

Motivul principal pentru care becurile led nu sunt inca asa de populare este dat de faptul ca acestea au un pret ridicat. Costul ridicat pentru producerea lor le fac sa fie mai putin abordabile. Dar chiar daca acestea sunt mai scumpe, mult mais cumpe decat clasicele becuri incandescente, pe termen lung chiar vom avea beneficii. Cu siguranta factura la lumina se va micsora si cu siguranta nu vom fi nevoiti sa schimbam becurile in fiecare luna sau an.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *