Sisteme poliuretanice pentru izolatii

0

Spuma poliuretanica este unul din cele mai folosite materiale in termo, fono si hidroizolatii. Acest lucru se datoreaza in special faptului ca este un material cu un coeficient de izolare foarte bun, este usor si are proprietati multiple.

Caracteristicile spumei poliuretanice pulverizabile

-valoarea R a spumei este mult mai mare fata de celalalte materiale izolatoare
-ocupa putin spatiu
-nu permite inflitrarea aerului sau a apei – este impermeabila
-ofera o buna circulatie a aerului – astfel vom evita riscurile instalarii mucegaiului
-se lipeste foarte bine de structura pe care este aplicata
-poate fi aplicata si in cele mai inguste colturi
-un foarte bun material pentru hidroizolatii
-un foarte bun material si pentru izolatii fonice si termice – fiind chiar alegerea numarul 1 pentru izolarea termica a locuintelor.

Prin urmare, spuma poliuretanica este intr-adevar un material de care trebuie sa tinem cont atunci cand urmeaza sa construim o locuinta noua si dorim sa o izolam din punct de vedere termic, hidro si fonic. Avand 3 proprietati excelente de izolare, spuma poliuretanica se claseaza mult deasupra clasicelor materiale precum vata minerala, thermoflocul sau polistirenul.

Principalele tipuri de spuma

Spuma poliuretanica cu celule deschise este moale si folosita adesea ca material protector pentru produsele ambalate in cutii pentru transport. Peretii celulelor sau mai bine zis, bulele, sunt rupte astfel incat aerul sa se infiltreze. Acest lucru face spuma sa fie moale si delicata.

Spuma poliuretanica cu celula inchisa este destul de variata, densitatea fiind factorul care reda valoarea izolarii. Majoritatea celulelor acestui material sunt inchise, astfel incat aerul sau umezeala nu se pot infiltra. Aceasta forma a celulelor il fac un material rezistent la presiune oferindu-i si foarte bune calitati in hidroizolatii si termoizolatii.

Vezi si:  Cat de bine iti cunosti semineul?

Printre avantajele spumei poliuretanice cu celule inchise comparabil cu cea cu celula deschisa se numara: rezistenta, o valoare R mai buna, impermeabilitate. Principalul dezavantaj fiind faptul ca este putin mai scumpa decat cea cu celule deschise. Alegerea materialului nu trebuie facuta dupa pret ci in functie de necesitati. Ambele tipuri de spuma sunt folosite in constructii si izolarea acestora.

Izolarea acoperisului

Acoperisul unei locuinte poate fi izolat atat pe exterior cat si pe interior.

Acest material se foloseste atat in izolarea exterioara cat si in izolarea interioara. La exterior, de obicei se utilizeaza spuma poliuretanica din placi prefabricate(precum cele din polistiren) care asigura o valoare R foarte buna.

La hidroizolatii terase, se foloseste spuma pulverizabila care odata aplicata creeaza o bariera protectoare impotriva apei dar si impotriva transimetrii caldurii. La izolarea acoperiselor in panta, pe exterior, se folosesc in general placile prefabricate, plasate strategic sub invelisul exterior.

Pentru izolarea interioara a acoperisului se poate folosi ca si la exterior, atat spuma pulverizabila cat si cea din placi prefabricate. Este de preferat sa folosim materialul pulverizabil deoarece asigura o etansietate superioara, fiind aplicat direct sub asteriala.

O mansarda izolata cu spuma poliuretanica pulverizabila s-a dovedit a fi un spatiu racoros pe timp de vara si unul calduros pe timp de iarna, lipsit de umeazeala si de zgomotele exterioare.

Acest material poate fi folosit cu succes si la actualele constructii, nu neaparat la cele noi. Daca locuiti la bloc, la ultimul etaj si aveti probleme cu infiltrarea apei prin tavan, atunci o hidroizolare cu spuma poliuretanica poate fi solutia ideala. Acest lucru nu numai ca va va scapa de inflitratiile apei ci va va asigura si o termoizolare eficienta incat vara nu veti mai fi nevoiti sa suportati caldura infernala emanata de soarele ce bate in acoperis, iar pe timp de iarna nu veti mai pierde caldura prin intermediul acoperisului necorespunzator izolat.

Vezi si:  Amenajarea locuintei cu instalatii electrice de Craciun

Daca aveti de gand sa reconditionati acoperisul sau mansarda casei dumneavoastra, spuma pulverizabila poate fi si in aceasta situatie materialul de care aveti nevoie. Datorita faptului ca se lipeste direct de structura pe care este aplicata(lemn, in general), va oferi si acestui material o rezistenta mai indelungata fiindca nu va fi supus puterzirii premature.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *