Display-urile POSM inca (vand). Tu le folosesti corect?

0
display

POSM-urile (point of sales materials) au avut perioada lor de glorie maxima in perioada anilor 80-90 cand tehnologia a permis dezvoltari puternice inclusiv in domeniul tiparului.

Point of Sale (POS) materials are used for executing advertising campaigns, exhibitions and presentations. As an effective marketing tool, well thought out and properly presented POS materials attract consumer attention and promote the brand

(Sursa: http://www.logrus.ru/pages/en-pos.aspx).

displayTot datorita tehnologiei incepand cu anii 90-’00, expertii in marketing si publicitate au inceput sa foloseasca tot mai mult sistemele electronice de comunicare/promovare:

Odata cu acest pas multe dintre instrumentele traditionale de promovare au fost date la o parte sau uitate.

De ce sa mai folosim POSM-uri?

Anunturile in pagini aurii, pliantele, panourile stradale sau posterele sunt doar cateva exemple de tactici de promovare care nu mai sunt folosite deloc sau mai sunt folosite intr-ofoarte mica masura.

Nu in aceeasi situatie, se afla si POSM-urile.

In primul rand, daca urmarim cateva dintre marile companii o sa vedem ca desi acestea isi permit metode alternative de promovare, nu renunta la amplasarea de POSM-uri in cele mai importante centre comerciale.

Aceste companii au infrastructura necesara si instrumentelepretabile pentru a putea analiza foarte exact impactul pe care-l are fiecare efort de promovare.

Astfel ca, in masura in care bugetul permite ar trebui sa folosim aceste POSM-uri mai ales atata timp cat vedem ca mari jucatori raman loiali acestei tactici de promovare.

Mai mult decat atat, oricat de buna si puternica este promovarea ta, un reminder sau/si un push catre client la momentul achizitionariii cu siguranta are si va continua sa aibe un impact semnificativ.

Vezi si:  Autenticitatea brandului

Daca ne gandim la principiul aplicat, aceasta metoda de promovare seamana cu Google care permite afisarea reclamelor pe baza de cuvinte cheie, deci la exprimarea unei intentii.

De asemenea, utilizarea de POSM-uri de cele mai multe ori este mai eficienta din punct de vedere al profitului in comparatie cu situatia in care preferi o pozitionare mai buna pe raft.

Provocari in folosirea POSM-urilor

Dupa ce-am vorbit depsre caracteristicile pozitive si argumentele pro, bineinteles, ca trebuie sa avem in vedere si aspectele mai putin placute ale POSM-urilor.

Ca un POSM sa-si indeplineasca rolul si sa atraga atentia potentialului client trebuie sa fie cu adevarat ceva deosebit.

Toate magazinele sunt pline de produse cu ambalaje care mai de care mai colorate, mai atragatoare cu forma mai aparte.

Trebuie sa faci cumva diferenta si sa iesi in evidenta in ochii consumatorului.

Distribuirea si amplasarea efectiva in fiecare punct de vanzare a acestor materiale este cheia succesului.

Poate chiar mici diferente intre materialele folosite adaptandu-le la fiecare sau la cele mai importante puncte de vanzare, astfel incat sa se obtina impactul maxim.

In aceasta situatie o abordare la scara mare s-ar putea sa nu fie cea mai buna optiune.

Brand-urile consacrate isi permit o astfel de abordare, deoarece brand-ul construit pana in prezent isi face treaba mai departe.

Companiile mai la inceput de drum ar trebui sa aibe aceasta flexibilitate si sa incerce o abordare personala si directa la nivelul punctelor de vanzare.

Pe de alta parte, o abordare la scara mare este mai ieftina si mai usor de implementat decat sa incerci ceva diferit in fiecare loc.

Vezi si:  Lucrul ciudat care se intampla in creierul nostru atunci cand auzim o poveste buna. Cum sa folosesti acest lucru in avantajul afacerii tale?

Design-ul si distribuirea ar deveni destul de complicate. Acum depinde si cu ce furnizori lucrezi, pentru ca se pot face astfel de lucruricu partenerii potriviti.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *