Firmele offshore iau amploare in Romania

0
firme offshore

Datorita climatului politic si a crizei financiare prin care trecem de o perioada buna, tot mai multe firme din Romania iau in calcul posibilitatea de a-si deschide si o firma offshore sau chiar sa lichideze firma din Romania in favoarea infiintarii unei firme offshore. Iata ce inseamna acest lucru si de ce tot mai multi fac aceasta alegere.

firme offshoreIn mediul de afaceri se vorbeste din ce in ce mai mult despre deschiderea unei firme offshore datorita numeroaselor avantaje pe care le confera acest tip de firma, printre ele numarandu-se impozitarea la cote mult mai mici decat in Romania, taxe foarte mici sau chiar inexistente (in cazul statului Belize) catre tarile in care aceste firme functioneaza, costuri de intretinere mici, posibilitatea ascunderii proprietatilor si a conturilor aferente firmei offshore precum si a ramanerii in anonimat a detinatorilor firmei in anumite jurisdictii.

Tocmai de aceea, zonele in care aceste firme pot fi infiintate sunt denumite paradisuri fiscale. In acest context, tot mai multe firme specializate din tara si din strainatate ofera servicii de infiintari firme offshore, precum si pachete complete plecand de la infiintare, consultanta in alegerea corecta a jurisdictiei in care urmeaza a functiona firma in functie de activitatea ce urmeaza a fi desfasurata,  consultanta fiscala, servicii de intretinere si administrare a firmei, si terminand chiar cu numirea unui director imputernicit cu drept de semnatura.

Conform aprecierilor companiilor care se ocupa de infiintari firme offshore in ultimul an, in Romania, numarul celor care au solicitat infiintarea unei astfel de firme a crescut cu aproximativ 30% fata de anul precedent si se estimeaza ca peste 50% din firmele inregistrate in Romania au deschis si un sediu de firma offshore intr-un paradis fiscal cu renume mondial.

Vezi si:  Amenajarea locuintei cu instalatii electrice de Craciun

Cele mai bine cotate tari in care se poate infiinta o firma offshore sunt Elvetia, Luxemburg si Liechtenstein deoarece, chiar daca au taxe putin mai mari decat alte jurisdictii, in aceste state functioneaza legea secretului bancar si pe deasupra confera credibilitate firmelor in relatiile de afaceri cu viitorii parteneri datorita renumelui privind corectitudinea, castigat in timp de aceste puteri financiare.

Costurile de infiintare a unei firme offshore variaza intre 1.000 si 15.000 de euro iar intretinerea si administrarea firmei poate fi cuprinsa intre 0 si 2.000 de euro pe luna, in functie de domeniul de activitate, de cifra de afaceri si de paradisul fiscal in care aceasta functioneaza.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *