|

Alexandru Ghergulescu, despre piata imobiliara din Bucuresti

Reporter: Buna ziua stimate domnule Alexandru Ghergulescu. Va multumim frumos in primul rand pentru faptul ca ati dat curs invitatiei noastre de a realiza un interviu despre piata imobiliara din Romania, atat cea online, cat si cea offline. Este o reala placere sa va avem invitat in cadrul studioului nostru si sa putem discuta cu un specialist in domeniul imobiliarelor.

A.G.: Buna ziua. Va multumesc frumos pentru invitatia publica pe care mi-ati adresat-o si pentru faptul ca putem vorbi, astazi, in acest minunat cadru despre ceea ce inseamna piata imobiliara, atat in Bucuresti, cat si la nivel national. Da, este demn de luat in considerare si efectul pe care il au in dezvoltarea pietei, anunturile imobiliare din Bucuresti pe internet, dar nu numai.

piata imobiliara bucurestiReporter: Ce parere aveti despre scaderea pietei imobiliare din Bucuresti, dar si cea de la nivel national? Care considerati ca sunt factorii determinanti ai acestei scaderi continue?

A.G.: Voi incepe mai intai aceasta discutie cu factorii determinanti ai scaderii pietei imobiliare si voi concluziona cu 2 -3 pareri personale cu privire la acest fenomen. Teoretic, piata imobiliara din Romania se fla intr-un impas economic de circa 4 -5 ani, inca de la inceputurile crizei economice globale. Practic, tranzactiile imobiliare continua si in acest moment, insa scaderea acestora este puternic influentata si subliniata, atat de contextul econominco-financiar si economico-politic, atat din Romania, cat si cel de la nivel international. Odata cu prabusirea Lehman Brothers, economia a capatat o alta dimensiune si chiar si o alta forma. Nu mai putem vorbi in aceste clipe despre o economie care sa poata fi controlata de anumite puteri politice. In contextul actual, controlul nu mai apartine nimanui, ci doar celor care isi fac calculele cu putin timp inainte de a pune in aplicare ideile de dezvoltare. Astfel, solutia este una foarte simpla si accesibila, deoarece planurile pe termen lung, in conditiile prezente, reprezinta clar cheia unui insucces aproape sigur. Nu se mai pune problema de a face calcule si pronosticuri economice pe nicio piata, oricat de emergenta ar fi ea. Domeniul imobiliar a fost un domeniu atacat din plin de aceste caderi ale marilor branduri americane, dar cu precadere de caderea Lehman Brothers. Voi sublinia aici si faptul ca piata imobiliara din Romania a suferit un soc puternic, care inca se resimte si care probabil se va mai resimti cel putin pana anul urmator, in 2018. Click aici pentru mai multe anunturi imobiliare in Bucuresti. Dupa ce am discutat de fatorii determinanti, care au afectat cu precadere piata de imobiliare din Bucuresti, dar si pe cea de la nivel national, voi concluziona in a va spune ca preconizez o crestere de 3 – 7% in al doilea trimestru al anului 2018, cu un procent ceva mai mare in Bucuresti, decat in provincie. Click aici pentru anunturi imobiliare din Bucuresti.

Reporter: Domnule Ghergulescu, dvs. considerati util ajutorul pe care il ofera mijloacele de promovare a pietei imobiliare din Romania, in speta piata de anunturi imobiliare online? Care sunt argumentele pro sau contra?

A.G.: Cu siguranta ca piata imobiliara din Romania se dezvolta datorita acestor mijloace tehnologice noi de promovare a anunturilor imobiliare, prin intermediul internetului. Chiar si eu am folosit acest tip de mijloc de promovare online, considerandu-l extrem de benefic si de util. Poate cel mai important aspect il reprezinta faptul ca in ziua de astazi din ce in ce mai multi romani au acces la internet si pot posta sau citi astfel de anunturi imobiliare, in speta locuitorii din Bucuresti. Personal, am folosit serviciile oferite de www.gimo.ro, cu ajutorul lor reusind chiar sa vand o proprietata imobiliara din Sudul Bucurestiului. Consider ca acest tip de promovare a anunturilor imobiliare ar trebui dezvoltat si in continuare, pentru ca piata online este intr-o continua crestere si poate ajuta cu real succes cresterea pietei de imobiliare aflate intr-un impas in aceste momente. Fara doar si poate sunt pro si sustin dezvoltarea site-urilor ce promoveaza astfel de anunturi, precum am amintit si anterior, cele asemanatoare cu site-ul mai sus mentionat.

Reporter: Va multumim frumos pentru acest interviu si speram sa putem discuta si cu alta ocazie despre evolutia pietei de imobiliare din Romania. Va dorim o zi cat mai frumoasa in continuare!

A.G. Va multumesc de asemenea pentru invitatia facuta si pentru cuvintele frumoase adresate. Voi fi prezent in studioul dvs., ori de cate ori va fi cazul, mai ales cand vine vorba despre piata de imobiliare din Bucuresti si din Romania si voi onora fiecare invitatie pe care mi-o veti adresa, cu cea mai mare placere. Toate cele bune!

Salveaz?

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...