Chiriile pe piata office sunt antrenate de usoara crestere economica

0
chirii pe piata office din Romania

In timp ce in toata Europa pietele traditionale se chinuie sa atraga chiriasi, in Romania costul chiriilor a crescut din cauza unei usoare cresteri economice si a unei cereri mai mari pentru inchirierea spatiilor pentru birouri.

chirii pe piata office din RomaniaDTZ, o companie UGL, a demarat o noua actiune, publicand un raport pentru a-i ajuta pe chiriasii spatiilor pentru birouri in luarea deciziilor de relocare sau inchiriere. In noul raport, DTZ pune la dispozitie analiza celor mai importante piete de birouri din Europa pe primul semestru din 2012 si contine si Trendul Inchirierilor DTZ, astfel ocupantii de spatii de birouri pot urmari si compara fluctuatia chiriilor pentru locatii prime, in mai multe piete.

Pe piata imobiliara din Romania, curba inchirierilor este un nou indicator DTZ si descopera piete care se afla in diferite stadii ale ciclului de inchiriere, in functie de fluctuatia chiriilor din ultimele sase luni. In urma analizelor s-a ajuns la concluzia ca ocupantii de spatii pentru birouri trebuie sa faca un contract pe o perioada cat mai mare de timp pentru a-si conserva conditiile actuale si pentru a evita renegocierea care poate face sa creasca chiria.

In Bucuresti, rata de inchiriere a locatiilor prevazute amenajarii birourilor de clasa A este peste 90 %, din aceasta cauza inregistrandu-se o marire a chiriilor in aceasta zona , dar si in zonele semi-centrale. Din aceasta cauza, firmele care doresc sa inchirieze intr-o perioada scurta de timp spatii cu suprafete mari pentru amenajarea de birouri, vor intampina greutati mai mari decat in urma cu doi ani in gasirea unor astfel de locatii. In zona de clasa A, o zona foarte cautata pe piata imobiliara pentru inchirierea spatiilor dedicate amenajarii birourilor, livrarile de spatii noi sunt imposibile pentru urmatoarele 18 luni asa ca cei care au deja amenajate birouri in aceasta zona ar trebui sa isi negocieze pe un termen cat mai lung chiria spatiului pe care il ocupa.

Vezi si:  O casa in complexul Avangarde Forest, un vis implinit

In urma unor studii se preconizeaza ca pana in anul 2015, in Bucuresti, spatiile noi de inchiriere in vederea amenajari de birouri vor ajunge la 330.000 de metrii patrati, iar pana la sfarsitul acestui an vor fi livrati in jur de 130.000 de metrii patrati.

Toate ofertele imobiliare din Bucuresti pot fi vazute pe site-uri de anunturi imobiliare gratuite, de aici putandu-se alege cea mai convenabila solutie pentru inchirierea spatiului de care aveti nevoie.

Dupa trei ani de zile in care trendul pietei imobiliare din Bucuresti, care se refera la spatiile de inchiriere pentru amenajarea de birouri, a fost in scadere, in prezent, datorita cererii si a cresterii economice acesta este in crestere, motiv pentru care mai multi investitori s-au hotarat sa construiasca astfel de spatii de inchiriat.

In Bucuresti, pe piata inchirierilor de spatii prevazute pentru birouri, vor expira pana in 2014 contracte care insumeaza suprafete de aproximativ 650.000 metrii patrati, ceea ce va declansa noi renegocieri si relocari. Pana in anul 2012 chiriile s-au mentinut stabile. Ca tendinta generala, chiriile practicate in tranzactiile de pre-inchiriere sunt cu 15% mai mici decat in cazul unei cladiri existente din aceeasi zona. In primul semestru al anului 2012 s-a continuat trendul ascendent din 2011 si pre-inchrierile au reprezentat 40 % din cei 72.000 metrii patrati tranzactionati in aceasta perioada.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *