Cum poti stimula vanzatorii viitorii proprietari?

0

E stiut faptul ca inca din 2007, de cand cu venirea crizei economice, piata imobiliara din Romania a avut serios de suferit. Au scazut astfel, treptat, atat volumul de achizitii cat si pretul caselor, vilelor, apartamentelor si cel mai drastic, preturile terenurilor care sunt cu pana la 50% mai mici fata de cele din 2007.

Cum ar putea vanzatorii sa stimuleze cumparatorii pe piata imobiliara, in astfel de vremuri? Iata cateva idei ingenioase prin care unii dezvoltatori s-au facut remarcati, idei care sigur ca vor fi de ajutor si care pot fi preluate si puse in practica de oricine.

Unul dintre cadourile care ar putea fi printre cele mai ravnite de catre cumparatori ar putea fi o masina,cadou acordat primilor cumparatori de exemplu ai unui apartament sau a unei case. Pretul locuintei poate ramane acelasi, sau poate fi crescut, insa nu cu prea mult, ci doar pentru a se acoperi costurile.

O alta metoda ar fi, ca la achizitionarea fiecarei locuinte, cumparatorului sa i se ofere loc de parcare gratuit. Oamenii sunt in general atrasi de oferte, iar daca vor gasi apartamente in Bucuresti de 2 camere cu 50.000E + loc de parcare gratuit, vor fi mai mult decat multumiti.

Se poate oferi, la cumpararea fiecarei garsoniere, apartament, vila, o plasma cadou de exemplu. Alte idei ar fi aparate electronice cum ar fi laptop-uri, sisteme de boxe sau electrocasnice: masini de spalat, frigidere.

Pentru diferitele categorii de cumparatori, se pot face oferte preferentiale precum sponsorizarea sau decorarea personalizata a camerei copilului, a dormitorului, living-ului, la alegere.

Tot in cadrul unui complex, o metoda care ar putea da roade, ar fi aceea a organizarii unor tombole. Astfel, toti cei care vor achizitiona in anumite perioade o locuinta, vor primi, prin tragere la sorti, cate un premiu. Ca premiu cel mare, ar putea fi o masina iar apoi, mobiliere pentru anumite camere, electronice si electrocasnice astfel incat toata lumea sa castige cate ceva. Preturile nu vor trebui ridicate prea mult, avand in vedere faptul ca doar primele premii costa mai mult, restul fiind acoperite de cresterea chiar si cu 2-3% a pretului locuintei, sau chiar deloc, avand in vedere (se presupune) ca dezvoltatorii imobiliari mai au de unde scadea din pretul locuintelor.

Vezi si:  Unde gasesti loturi ieftine de vanzare langa Bucuresti

Bineinteles, de aceste idei se pot folosi toate persoanele fizice care vor sa tranzactioneze un imobil. Nu este nimic in neregula cu asta ci chiar mai mult, se pot remarca oarecum pe piata prin una din aceste idei sau de ce nu, prin multe altele pe care le-ar putea avea.

Foto : FreeDigitalPhotos.net
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *