Clujul este orasul cu cea mai mare dezvoltare imobiliara si economica dupa Bucuresti (care sa nu uitam, este inca capitala Romaniei, cu peste 2 milioane de locuitori). Nu e de mirare, asadar, ca in zona au inceput sa apara fel de fel de case moderne, care mai de care mai frumoase si mai aspectuoase, situate mai mult sau mai putin aproape de Cluj (numarul de case moderne  creste considerabil in zona periferica si in zonele limitrofe, in cartierele Gruia, Grigorescu, Andrei Muresanu, respectiv Floresti si Apahida).

Totusi, pentru obtinerea avizului de construire este necesara obtinerea unui aviz PUZ, urmand ca abia apoi sa se poata demara procesul efectiv de constructie. Acesta se obtine in colaborare cu proiectantul de la Consiliul Local in urma depunerii documentatiei necesare conform metodologiei in vigoare de obtinere a Planului Urbanistic Zonal.

Constructia unei case moderne in Cluj este avantajoasa din mai multe puncte de vedere:
1) piata imobiliara este intr-o crestere usoara, dar constanta. Cu alte cuvinte, cu un ritm de crestere de 5-6% pe an, valoarea casei poate creste cu pana la 30% in urmatorii 5 ani, ori nicio banca si niciun fond de investitii nu poate garanta un astfel de castig. Avand in vedere cererea tot mai mare de locuinte si numarul tot mai mare de oameni care ajung in Cluj, se poate preconiza o crestere continuata cu usurinta si pentru urmatorii 5 ani;

2) proiectele imobiliare sunt investitii sigure, intrucat odata dobandite, ele sunt sursa de venituri pasive. Chiar si in eventualitatea in care ele nu sunt vandute, sansele ca apartamentele sa fie inchiriate sunt mari, mai ales ca numarul de romani care-si poate permite sa cumpere cu bani cash un apartament este destul de mic. Astfel, pana la vanzare, se poate obtine un venit pasiv de 200-350 de Euro, bani pentru care unii oameni muncesc mai bine de o luna.

Vezi si:  Apartamente noi in Buftea

Articol furnizat de Helv Construct – birou de arhitectura in Cluj

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *