Vanzarea sigura si eficienta a unei proprietati imobiliare

0

Efectele internationale ale crizei economice in domeniul imobiliar

Anul 2012 este anul care confirma faptul ca criza economica este in grafic si isi respecta norma de instabilitate la nivelul fiecarei tari in parte. Nici cele mai mari state de pe continentul nostru ori cele din America, Africa, Asia sau Australia nu au reusit sa depaseasca acest moment extrem de dificil, am putea spune chiar un moment de cotitura in ceea ce priveste atat dezvoltarea pe scara industriala, cat si dezvoltarea pe plan local. Domeniul imobiliar a fost unui dintre cele mai afectate domenii la nivel global, iar odata cu caderea imperiului fondat de Lehmann Brothers, preturile la actiunile imobiliare au scazut alarmant de mult. Practic de aici a pornit totul, din buricul Statelor Unite ale Americii si din manunchiul de banci conduse si coordonate de Lehmann Brothers. Anii 2006 – 2007 au fost anii in care piata imobiliara si-a inceput scaderea dramatica, iar preturile practicate de marile companii americane au afectat toata suita de preturi practicata atat in Statele Unite ale Americii, cat si in statele europene. Romania a fost de asemenea puternic afectata de criza economica globala, iar domeniul imobiliar a fost poate unul ce a semnalat printre cele mai mari si mai uriase pierderi de la declansarea crizei pana in vara lui 2012. 

Criza imobiliara loveste si Romania, dar mai ales capitala Bucuresti

In acest moment, asa cum am precizat si anterior, din cauza crizei imobiliare, preturile la imobile au scazuat destul de mult comparativ cu perioada similara din 2006 – 2007, cand afacerile imobiliare erau in floare, mai ales in Bucuresti sau in marile orase din tara. Se poate spune ca trimestrul al doilea al acestui an a adus o usoara crestere a vanzarilor de garsoniere si de apartamente, insa aceasta reprezentand o cota nu mai mare de 2-3% din piata actuala, ceea ce inseamna un procent extrem de redus. Dar, trebuie sa fim optimisti si trebuie sa mergem macar cu gandul la piata imobiliara din anii precedenti, cand si o garsoniera la periferia Bucurestiului se vindea cu peste 55.000 EUR.

Vezi si:  Cum poti stimula vanzatorii viitorii proprietari?

Potrivit unor studii realizate de specialisti din domeniul imobiliar din Bucuresti, tot mai multi proprietari de garsoniere sau de apartamente cu 2, 3 sau chiar 4 camere au inceput sa isi puna la vanzare locuintele. Astfel, proprietarii bucuresteni considera ca este un moment mai putin optim pentru vanzarea cu un pret foarte bun a proprietatilor pe care le detin, insa este o perioada in care lichiditatile au cel mai important cuvant, in detrimentul activelor imobiliare. Daca tot am vorbit anterior de acel mic procent de crestere, trebuie sa subliniem faptul ca cresterea vanzarilor de apartamente la nivelul orasului Bucuresti este mai pronuntata, acel procent atingand chiar valoarea de 5%. Bucurestenii s-au convins de faptul ca “vremurile bune” au apus odata cu intrarea in criza a Romaniei si s-au mai convins de altfel ca interesul cumparatorilor pentru a achizitiona o noua proprietate este din ce in ce mai mic, iar posibilitatea de a obtine un pret cat mai bun, tinde spre valori minime. Pe cale de consecinta, romanii nu au stat prea mult pe ganduri si au incercat sa isi scoata la vanzare proprietatile imobiliare apeland la diverse servicii, care mai de care mai interesante si mai atractive, servicii ce au menirea de a atrage cat mai multi posibili cumparatori. 

Anunturi imobiliare pe internet si anunturi imobiliare in ziare

Astfel, in urma studiilor recent realizate, s-a constatat faptul ca din ce in ce mai multi romani, proprietari de apartamente, isi scot proprietatile la vanazare prin intermediul anunturilor pe internet sau prin intermediul anunturilor de mica publicitate din ziare. Metoda clasica este cea a anunturilor imobiliare ce apar in ziare locale sau nationale de mare tiraj. Este drept, metoda de promovare a anunturilor in ziare este cea mai veche metoda de promovare, insa ramane in continuare una dintre metodele preferate si printre cele mai sigure. De asemenea, romanii sunt mereu in pas cu tehnologia si nu refuza niciodata sa apeleze la serviciile revolutionare: internetul le intinde probabil cea mai puternica mana de ajutor, promovandu-le anunturile particularilor, dar nu numai lor, prin intermediul site-urilor dedicate special anunturilor imobiliare online. Nu mai este un secret faptul ca in momentul in care un proprietar se gandeste sa isi vanda casa ori apartamentul, acesta intra pe internet, posteaza un anunt online pe mai multe site-uri de profil, anunt ce poate fi vizualizat de sute sau chiar mii de eventuali clienti. Este o metoda foarte, foarte “la moda”, dar si o metoda extrem, extrem de eficienta. Dar, fiecare dintre aceste doua metode au avantajele si dezavantajele lor. 

Vezi si:  Case noi pentru familii: Avangarde Forest 3

Solutia ideala pentru o vanzare sigura si eficienta a proprietatilor imobiliare

Noi am cautat pentru dvs. o solutie absolut inedita de publicare a anunturilor publicitare. Aceasta metoda incorporeaza practic ambele tipuri de promovare, atat pe cea prin intermediul presei libere, cat si pe cea cu ajutorul tehnologiei, adica a site-urilor web de anunturi imobiliare. Este foarte simplu de folosit si de utilizat, si a aparut ca o necesitate a utilizatorilor romani (proprietari de case, vile, apartamente, etc.) de a avea un impact cat mai mare asupra posibililor clienti. Astfel, cele doua metode sunt de acum coroborate si nu fac altceva decat sa sporeasca sansele de a gasi un potential cumparator. Este mai simplu decat va puteti imagina: va aranjati si va fotografiati respectiva proprietate imobiliara, o fotografiati, apoi intrati pe un site al unei companii de specialitate, postati un anunt imobiliar pe respectivul site al companiei, iar urmatorul pas este stabilirea unui abonament prin care anuntul dvs. va fi promovat atat pe site, cat si in ziarele locale si nationale de mare tiraj. Practic, cu doar cateva click-uri puteti promova instant anuntul dvs. imobiliar, atat pe site-urile mari din domeniu, cat si in cele mai cunoscute ziare, impactul asupra posibililor clienti fiind aproape dublat. Si mai simplu de atat este faptul ca serviciul va ofera si posibilitatea de a plati respectivul abonament din doar 2-3 click-uri, din confortul fotoliului din sufrageria dvs., fie prin sistemul de plati online PayPal, fie prin sistemul de plati prin transfer bancar.

Chiar daca nu e tocmai un moment potrivit pentru vanzarea apartamentelor, daca luati in considerare varianta anunturilor publicitare pe site-urile imobiliare, coroborata in acelasi timp cu promovarea in ziare, s-ar putea sa reusiti sa gasiti clientul potrivit, iar pretul de vanzare al respectivei proprietati imobiliare sa depaseasca chiar si pretul pietei. Va recomandam cu caldura sa folositi acest tip de serviciu si sa profitati din plin de toate facilitatile pe care vi le ofera. Mult succes!

Vezi si:  Materiale de constructii
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *