Incubarea oualor – ce face un incubator bun

0

Obtinerea puilor de gaina prin intermediul incubatoarelor este o metoda destul de simpla la care au inceput sa apeleze din ce in ce mai multi oameni. Pentru cei care nu au descoperit inca beneficiile unui incubator, iata in acest articol cateva dintre cele mai importante caracteristici.

1. Numar de oua

Primul lucru pe care va trebui sa il verifici in momentul in care vrei sa iei un incubator este numarul maxim de oua pe care acesta il permite. In cazul in care vrei sa pui mai multe oua decat capacitatea incubatorului, ai putea sa ai supriza ca acesta are cate un loc individualizat pentru fiecare ou in parte. Incearca sa gandesti si in perspectiva. Este posibil ca in doi-trei ani sa vrei sa pui mai multe oua decat in primul an, care cel mai probabil va fi un an de test. Pe de alta parte, un incubator mult mai mare fata de numarul de oua pe care le pui poate insemna o cheltuiala inutila la nivel de energie consumata, iar pe termen lung poate insemna un cost inutil.

2. Incalzire

Incubarea oualor de gaina inseamna in primul rand pastrarea acestora la o temperatura destul de mare. Pentru a se putea dezvolta, ouale au nevoie sa fie mentinute la o temperatura de 37-38 grade Celsius. Este important sa verifici din cand in cand daca nivelul temperaturii este constant.

3. Nivel de umiditate

Dincolo de nivelul temperaturii, pentru ouale din incubator trebuie mentinuta un nivel al umiditatii suficient de ridicat pentru ca puii sa se poata dezvolta normal. Ca in cazul temperaturii, nivelul umiditatii trebuie sa se mentina constant pana in ultimele trei zile, cand aceasta trebuie sa fie si mai ridicata. De acest lucru este nevoie pentru ca in felul acesta puii sa poata sparge mult mai usor coaja oului

Vezi si:  Ai nevoie de un avocat in Bulgaria? Iata cum il gasesti!

4. Intoarcerea oualor de pe o parte pe alta

Pentru incubarea oualor este nevoie ca acestea sa fie intoarse de pe o parte pe alta in fiecare dimineata si seara. Exista incubatoare care care pot face acest lucru automat. Un capac transparent al incubatorului te va ajuta sa urmaresti intoarcerea oualor pentru a verifica daca totul este in regula.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *