Daca e sa vorbim despre infiintarea unui SRL, realizam pentru inceput faptul ca acest lucru este necesar mai ales pentru intrarea in legalitate a persoanei sau persoanelor care desfasoara activitate economica de diferite tipuri.

Totusi, atunci cand vine vorba despre un SRL sau despre infiintarea unuia, lucrurile sunt un pic mai complicate si necesita explicatii. Aflati in randurile urmatoare de ce este necesara infiintarea unui SRL si care sunt pasii logici ai acestui proces.

Prescurtarea de SRL vine de la termenul real de la Societate cu Raspundere Limitata. Marele motiv este acela ca in momentul infiintarii, toti cei asociati firmei nu vor raspunde in fata eventualilor creditori cu propriile averi. Consideram astfel pentru inceput, o masura de precautie pentru asociati, in cazul unui esec.

Un SRL, va puta opta intotdeauna pentru doua posibilitati de a-si plati impozitul catre  stat. Pentru inceput, avem plata de 3% impozit pe venit. In cazul acestui tip de plata, Societatea va fi obligata sa aiba minim un angajat cu contract individual de munca.

In cazul alegerii platii de 16% impozit pe profit, firma nu va mai trebui sa aiba neaparat un angajat.

Pentru infiintarea unui SRL, va voi oferi doar cateva sfaturi dintre cele mai importante. Inregistrarea se face bineinteles la Oficiul National al Registrului Comertului. Daca aveti nevoie de formulare si liste ale documentelor, onrc.ro este un bun punct de pornire.

Pe langa lista prezenta, mai trebuie sa va prezentati si la ANAF pentru completarea unei declaratii de inregistrare fiscala. Nu uitati ca pentru inceput, puteti alege ca SRL-ul infiintat de dumneavoastra sa nu fie platitor de TVA. O conditie necesara si suficienta ar fi aceea ca cifra de afaceri anuala sa nu depaseasca 35.000 euro anual. In momentul in care firma depaseste acest plafon, are obligatia de a intra in legalitate inregistrandu-se ca platitor de TVA.

Vezi si:  Plasa sudata - cea mai eficienta solutie pentru rezistenta peretilor

 

 

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *