Lucrul ciudat care se intampla in creierul nostru atunci cand auzim o poveste buna. Cum sa folosesti acest lucru in avantajul afacerii tale?

0
logichub

Ceva uimitor se intampla atunci cand informatiile provin dintr-o poveste si nu sunt simple fapte: creierele noastre devin foarte interesate de acel lucru. Cand auzim o poveste, activitatea neuronala se mareste de cinci ori.

Oamenii de stiinta au spus: “Neuronii care se aprind impreuna, se conecteaza”. Cand acest lucru se intampla sansele ca creierul sa-si aminteasca de relatarea repsectiva cresc exponential.

logichubComparand rezultatele pe care le obtinem prin afisarea unui grafic si prins relatarea unei povesti vom observa cum in mod surprinzator, prezentarea povestii este mult mai memorabila.

Observati directie in care functioneaza acest lucru? Cand obtinem informatii din povesti, punem la lucru mai multi neuroni. Drept urmare, povestea este transferata in memoria consumatorului mult mai fiabil.

Pentru a obtine cele mai multe beneficii aceasta situatie o puteti transfera in mediul online. Cum? Cu ajutorului continutului. O poveste de succes care sa va prezeinte afacerea intr-o maniera complet originala si atragatoare reprezinta cea mai buna strategie pentru a ramane in memoria consumatorului ( pentru succesul unui magazin online apelati aici).

Povestile genereaza empatie

Cu cativa ani in urma, oamenii de stiinta au pus impreuna un grup de oameni intr-un cinematograf pentru a vedea exact cum functioneaza povestile pentru creierul nostru. Participantii au avut casti si le-a fost monitorizata respiratia si ritmul cardiac.

Pe masura ce filmul a trecut, oamenii de stiinta a monitorizat reactia publicului. In situatiile stresante impulsurile publicului au fost delcansate, acestia au transpirat iar atentia li s-a marit. Inca un lucru interesant s-a intamplat, in acelasi timp creierul lor a sintetizat oxitocina aceasta fiind cea care trimite un semnal ca ar trebui sa ne pese de cineva. Acest lucru inseamna ca atunci cand cei ce vizionau filmul erau atentia la actiune ei empatizau cu povestea si automat cu actiunea relatata. Nivelul de oxitocina poate prezice de fapt care este nivelul de empatie pe care oamenii il au.

Vezi si:  Avantajele unui servicu la domiciliu

Povestile ne apropie

Este greu sa avem informatii despre o poveste daca nu suntem conectati la ea. Oxitocina ne ajuta cu acest lucru. Un lucru foarte interesant de asemenea, este ca nu trebuie sa impartasim propriile povesti pentru a construi o relatie cu publicul tinta. A impartasi aproape orice poveste captivanta face diferenta. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca povestiile au incurajat empatia, compasiunea, toleranta si respectul si cel mai important au creat o conexiune reala cu un anumit business. Crearea unui business in mediul online si atragerea atentiei cu ajutorul unei povesti de succes este o cale grozava care reusita. Pentru acest lucru apelati la LogicHub, specialisti in web design.

Acesta reprezinta un alt mod in care povestirea a jucat un rol in modul in care afacerile au evoluat. Oamenii de stiinta spun ca oamenii de-a lungul timpului au dezvoltat capacitatea de a spune povesti pentru a imagina, a visa, pentru a ne apropria si pentru a ne mari capacitatea de comunicare.

Intr-un final am imapchetat totul in povesti care ne-au ajutat sa intelegem mai bine istoricul unui business si pentru a comunica mult mai deschis unii cu altii.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *