Marketingul afiliat – o buna idee de afacere

0

Ce este marketingul afiliat?

Marketingul afiliat este o forma de marketing care se bazeaza pe plata per performanta sau pe CPA(Cost per Action). Pentru ca marketingul afiliat sa aiba loc, trebuie sa existe un ‘advertiser’ si un ‘publisher’. Advertiserul este cel care are produsele/serviciile, iar publisherul este cel care le promoveaza si le vinde. Uneori, intre Advertiser si Publisher exista si o platforma/program saua gentie terta care tine evidenta tuturor actiunilor.

Marketingul afiliat online este tot una cu afilierea online si este caracterizata de faptul ca dupa orice vanzare efectuata, cel care a intermediat vanzarea va primi un anumit comision.

Este afilierea online o buna idee de afacere?

Din punctul meu de vedere, afilierea online este o foarte buna idee de afacere pentru ca nu necesita costuri mari pentru inceput si depinde in totalitate de tine. De asemenea, afilierea online este o foarte buna metoda de a afla daca se merita sa iti deschizi un magazin online pe un anumit segment de piata si daca poti aduce vanzari incat sa deschizi o afacere profitabila.

Una peste alta, cred ca daca ai planuri sa-ti deschizi un magazin online, fie el de imbracaminte, electronice sau orice alte produse, cel mai bine ar fi sa incepi cu un mic proiect de afiliere pentru a studia piata inainte de a face o investitie prea mare.

Cum putem incepe afilierea online?

-Trebuie sa te gandesti de la bun inceput ce anume doresti sa promovezi, incat sa stii ce nume sa alegi website-ului. Trebuie sa iti faci niste calcule si sa vezi si cam pe unde sunt cele mai interesante comisioane. Din punctul meu de vedere, nisa IT este foarte profitabila.

-In al doilea rand ai nevoie de un website. Site-ul poate fi fie un blog pe un anumit domeniu, fie un website realizat special pentru afiliere. Chiar daca la inceput ti se poate parea greu sa realizezi un website, cu putina documentare vei observa ca este un proces destul de accesibil oricui si nu necesita o cheltuiala prea mare. Bineinteles, nu vei putea avea un site profesional, ci un website care sa-ti permita sa publici articolele si sa-ti exprimi punctul de vedere.

Trebuie sa stii ca website-ul are nevoie de un domeniu si de gazduire. Normal aceste lucruri costa, insa daca nu dispui deloc de buget, atunci poti incerca sa-ti deschizi un website prin intermediul platformei WordPress. Numele site-ului va fi de genul numeletau.wordpress.com, dar vei fi scutit de la plata domeniului si a gazduirii…fiind gratuite. Insa cel mai bine ar fi sa iti cumperi de la inceput un domeniu si un server pentru gazduire, caci preturile nu sunt deloc mari. Un domeniu web porneste de la pretul de 12E/an, iar gazduire gasesti incepand de la 2-10 Euro pe luna.

-Promovarea produselor in sine si scrierea articolelor. Mare parte din afiliere se bazeaza pe recomandarea anumitor produse, iar tu pe site-ul tau asta trebuie sa faci: sa scrii articole informative despre produsele pe care le-ai testat. Fiecare articol din website va contine un link catre Advertiser, unde se afla produsul la vanzare. Iar de la fiecare client care a cumparat prin intermediul linkului tau vei primi un comision.

-Optimizarea SEO este un proces decisiv in succesul afilierii online. Pentru ca potentialii clienti sa cumpere, ei trebuie sa te gaseasca! O buna optimizare SEO te va face sa acaparezi cu usurinta clienti si, implicit, vanzari. Cu toate acestea, promovarea nu consta doar in SEO.

Care sunt prinicipalele retele de afiliere din Romania?

Principalele retele de afiliere sunt 2Parale, Profitshare si PiataDigitala. Afilierea online a inceput sa se dezvolte destul de mult si in Romania, astfel ca gasesti sa vinzi aproape orice, incepand de la televizoare pana la carti sau jucarii.

Prin urmare, daca nu dispui de un buget prea mare, afilierea online este o idee foarte buna de afacere la domiciliu si te va ajuta sa te intretii luna de luna. Important este sa te documentezi constant si sa tii ritmul. Caci si aici concurenta este destul de mare.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *