Motopompa: criterii de selectie pe intelesul tau

0
motopompa-criterii-de-selectie-pe-intelesul-tau

Pentru un trai mai bun intr-o casa la sol, ai nevoie de conditii mai bune, de exemplu, cum ar fi canalizarea: apa la robinet, la wc, pentru masina de sapalat s.a. Proprietarii isi pot imbunatati aceste conditii, procurand o pompa de apa cu motor. Ce fel de dispozitiv este, ce fel de motopompe exista si cum sa alegi echipamentul pentru nevoile tale?

Multi se intreaba “de sa cumpar motopompa, dar nu un hidrofor?” Raspunsul este urmatorul: chiar daca, la prima vedere, hidroforul are cam aceeasi utilitate, motopompa are la baza o presiune mai mare pentru aspirarea apei si pentru impingerea acesteia pe directia dorita.

motopompa-criterii-de-selectie-pe-intelesul-tauHidroforul functioneaza dupa principiul automorsarii, adica acesta trebuie amorsat inainte de a fi folosit si are apa in interior.

Ce este o motopompa?

Motopompa este un ansamblu de piese fixe format dintr-un motor, o pompa si un sorb. Toate aceste elemente ajuta la directionarea apei acolo unde doresti tu. Motopompa este un utilaj care poate face munca mai usoara in numeroase situatii. Dupa ce ai ales modelul potrivit te vei bucura de un ajutor un timp indelungat. Inainte de a lua o decizie asupra modelului, studiaza bine modelele si alege cu atentie.

Exista motopompe cu motor cu combustie interna (benzina ori motorina) sau electrice. Cea mai preferata printre cumparatori este motopompa cu combustie interna, cea electrica avand limitari semnificative asupra razei de actiune, iar electricitatea poate uneori sa ne dea batai de cap.

Schema de lucru este simpla: cand pornesti motorul, pompa este pusa in functiune si pompeaza lichid de la un furtun la altul. Motopompa poate fi diafragmata si centrifugiala. Cu ajutorul celei cu membrana se pot pompa lichide gazoase, murdarie, iar cea cu centrifuga este potrivita pentru alimentarea cu apa, irigarea si pomparea apei usor poluate.

Vezi si:  Ai nevoie de un avocat in Bulgaria? Iata cum il gasesti!

Tipuri de motopompe

Motopompele sunt utilizate cu succes in toate sarcinile care necesita pomparea apei. De exemplu, o motopompa este mai eficienta decat o pompa apa murdara, pentru ca este fabricata pentru a lucra in orice condi?ii de temperatura si este mult mai puternica.

Motopompa pe benzina: este destinata mai mult pentru utilizarea scurta sau ocazionala, de exemplu, daca ai nevoie sa pompezi apa din subsolul inundat ori sa irigi gradina in fiecare zi. Unele modele de motopompe se folosesc in constructie pentru sifonarea apei din gropi. Motopompele cu motor pe benzina sunt mai putin econome dar si mai putin captivante decat cele cu motorul diesel.

Motopompa diesel: acestea sunt mai durabile si mai econome decat cele pe benzina, iar durata de lucru este mai mare si consumul de combustibil este mai mic. De aceea aceste motopompe sunt utilizate pentru instalarea in puturire care asigura aprovizionarea cu apa in casa.
Desi sunt econome, aceste motopompe sunt pretentioase la temperaturi: unele ponesc doar la 10 grade Celsius si de cele mai dese ori, temperatura de functionare este de la +5 grade la +30 grade Celsius. Acestea elimina un fum dens si toxic, ceea ce nu este de dorit in apropierea casei de locuit.

Fa alegerea corecta in functie de necesitatile pe care le ai. Cu siguranta, vei fi multumit de rezultatul pe care il vei obtine.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *