Spalarea industriala cu gheata carbonica si preocuparile ecologice ale societatii moderne
Insistentele ONG-urilor specializate intr-o directie atenta la felul in care afectam mediu nu sunt trecatoare si probabil se vor intesifica pe masura ce starea planetei se va agrava. Tot mai multe industrii investesc bani multi pentru a inlocui practicile clasice cu unele ecologice. Guvernele au mers pana intr-acolo incat ofera scutiri de taxe si impozite companiilor care si proprietarilor care inlocuiesc aplicatiile poluante cu altele mai verzi. Industria spalarii industriale, in particular, una care nastea in trecut o multime de reziduuri extrem de periculoase, a facut pasi pari in adoptarea de noi tehnologii la preturi accesibile pentru clienti.
Sablarea cu gheata carbonica devind ecu rapiditate metoda preferata de intreaga lume pentru spalarea industriala. Metodele traditionale includ sablare cu apa, soda, sau nisip si toate au ca resturi, deseuri cu o putere de poluare mare. Ele functioneaza insa au fost indepartate treptat din preferintele publicului pentru ca folosesc resurse pretioase ale terrei si contamineaza mediul inconjurator in efortul lor de a curata.
Sablarea cu apa este una dintre cele mai comune spalari sub presiune, in procesul acesteia insa, apa este contaminata cu substanta e care o curata si nu mai poate fi folosita. Sablarea cu nisip este abraziva si duce adesea la infundarea sau deteriorarea echipamentelor care sunt spalate. Iar acest proces lasa in urma o multime de echipamente care adesea sunt aruncate la cimitirele de fier vechi. Sablarea cu soda este considerata slaba in ciuda acididatii puternice a sodei datorita inabilitatii acesteia de a patrunde sub stratul de depozitare a reziduurilor. Cand comparam toate aceste metode cu sablare cu gheata carbonica, observam cu usurinta ca nu se aprope de nivelul de profesionalism sau eficienta al acesteia din urma.
Evaporarea instanta a ghetei carbonice la contactul cu aerul, in timpul curatarii este un factor care ajuta la portejarea mediului. Aceasta metoda este aprobata de toate forurile environmentale din lume pentru ca este un produs rezultata din alte procese care minimalizeaza impactul pe care il are asupra mediului. Toate celelalte forme de spalare prin presiune necesita proceduri de curatare a zonei de lucru si indepartare a substantei sablate, care duc la probleme respiratorii ale angajatilor, sau situatii de contaminare aca nu se iau masurile necesare de ventilatie sau canalizare.
Nu doar industria curatarii indistriale a gasit o soluri verde prin apelul la gheata carbonica, dar tehnologia folosita ajuta la indepartarea poluarii de pe masinile de lucru si la eficientizarea acestora. Uleiul, depunerile, sau alte forme de rezuduuri, raman adesea blocate pe componentele masinilor industriale cum ar fi malaxoarele sau benzile trasportoare, si au tendinta de a le incetini si de ale face sa risipeasca energie si putere. Gheata carbonica indeparteaza toate aceste molozuri, fara efort, lasand in urma doar materialul indepartat care poate fi apoi cu usurinta aspirat.
Efectele poluarii asupra incalzirii globale devint tot mai evidente in fiecare zi care trece fara sa luam masuri. Din pacate este deja tarziu si nu mai putem da inapoi in multe sectoare de activitate. Insa in ceea ce priveste spalarea industriala a masinilor si echipamentelor iata ca s-a gasit o solutie prietenoasa cu mediul. Sa apelam la ea cu incredere, ne sfatuieste dioxid.ro, specialistul numarul 1 in gheata carbonica.