Toamna este sezonul de mulcire cu frunze si cum sa nu crezi in Gradinamax reclamatii

0
image001

Te intereseaza ideea de ingrasamant natural pentru sol gratuit? Atunci acum este momentul de a profita de cadoul naturii pentru gradinari. Si anume frunzele arborilor. Vom vorbi si despre lipsa adevarului din Gradinamax reclamatii, din moment ce unii oameni aleg sa isi verse furia si lipsa experientei in acest mod.

Revenind la abundenta frunzelor cazute, an de an ne luptam cu ele in incercarea de a scapa de ele. Fie le incarcam in roabe si containere pentru a le duce departe de gradina si curte, fie le ardem, suportand fumul inecacios. De azi, in schimb, ar trebui sa privesti frunzele cazute ca o resursa valoroasa. Aceste frunze se pot transforma intr-un supliment organic extraordinar pentru gradina ta.

image001Frunzele asezate peste straturile din gradina si in jurul plantelor, previn rasarirea buruienilor si protejeaza radacinile mai apropiate de suprafata, impotriva inghetului. Iar pe masura ce se descompun, aduc in continuare beneficii solului prin oferirea de nutrienti si materie bogata in carbon. Acest tip de materie este necesar in sol, pentru ca aereaza solul, permitand radacinilor sa creasca ma viguros.

·         Foloseste frunzele pentru a acoperi straturile de flori si legume peste iarna

Acolo unde plantele au fost indepartate, se cauta solutii pentru a acoperi peticele goale de sol, din moment ce sunt supuse eroziunii. Acoperirea solului cu frunze va prevenii eroziunea cauzata de ploi si nu va lasa buruienile sa iasa la suprafata. Daca ai inca in gradina anumite culturi tarzii, precum morcovii si sfecla, adaugarea de mulci din frunze le va proteja impotriva inghetului. Astfel, nu vor degera, ceea ce poate duce la compromiterea culturii.

Vezi si:  Infiintarea unui SRL

Frunzele sunt ideale pentru protectie pe perioada iernii pentru ca sunt aerate si usoara, actionand ca o perna de aer izolatoare. In comparatie, mulciul creat din materia mai compacta devine greu si imbibat cu apa, oferind mai putina izolatie. Orice fel de frunze sunt bune pentru mulcire, deci foloseste tot ce strangi de prin curte.

In toamna, pune un strat de frunze in jurul fiecarei plante. Daca ai culturi de praz sau verdeturi, pune cate o mana de frunze printre plante, astfel incat stratul protector sa aiba cativa centimetri buni grosime. Pentru familia verzei si alte legume asemanatoare, fa gramezi de frunze intre plante.

Pe solul gol, se poate pune un strat generos de frunze uscate, de pana la 15 centimetri. Totusi, in acest caz ar trebui sa securizam frunzele, pentru a nu fi imprastiate de vand. Asta se poate face in doua moduri. Fie folosim o plasa subtire, precum cea utilizata pentru culturile de capsuni. Plasa se intinde peste frunze, iar colturile sunt securizate cu bolovani. Fie imprastiem pamant de gradina peste frunze. Trebuie doar sa ai grija sa nu pui prea mult pamant, comprimand excesiv stratul protectiv de frunze.

·         Lasa o parte din frunze pentru compost

Sa iti produci propriul compost este o metoda ideala de a avea ingrasamant natural pentru gradina ta de legume si flori. Pe parcursul iernii, compostul pe care il produci isi va pierde gradual echilibrul dintre azot si carbon. Elementele bogate in azot sunt destule iarna (cum ar fi resturile de la bucatarie), dar cele bogate in carbon nu se gasesc atat de usor.

Vezi si:  Afaceri cu miez de nuca

Atunci cand compostul nu mai are o compozitie echilibrata, procesul de compostare se incetineste, compozitia acestuia devenind umed si moale. Aici intervin frunzele uscate. Acestea maresc gradul de aerare a compostului, mentinand un nivel adecvat al procesului de compostare. Plus ca sunt o sursa ideala de carbon pentru compost.

Pune un sac de frunze langa containerul de compost si pur si simplu adauga o mana de frunze de cate ori arunci inauntru resturi vegetale de la bucatarie. Apoi, amesteca compostul. Adaugand frunzele gradual eviti formarea de bulgari de materie nedescompusa.

·         Lasa o parte din frunze la sursa

Natura a facut caderea frunzelor cu un scop. Ele ofera copacilor din care au cazut aceleasi beneficii pe care acestea le ofera gradinii. Asadar, nu lua toate frunzele de la copaci. Mai degraba strangele in jurul tulpinii, unde ele se vor descompune si oferi nutrienti in sezonul rece.

Stransul frunzelor poate fi o activitate distractiva pentru intreaga familie, din moment ce si copiii pot participa. Gradinaritul in general poate fi ceva amuzant si relaxant, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Tu cum iti pregatesti gradina pentru sezonul urmator? Arunca un ochi peste catalogul impresionat disponibil la Gradinamax. Nu te speria de Gradinamax reclamatii deoarece poti obtine rezultate spectaculoase cu rabdare si respectarea cerintelor fiecarei plante in parte.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *