Pe o piata a transporturilor destul de agitata si fluctuenta, dublata de caderea libera a productiei consecinta fireasca a crizei economice, firmele de transport rutier de care vom vorbi in continuare, nu au avut decat alternativa readaptarii la noi necesitati cerute de piata, asigurandu-si supravietuirea.

Un element important care a impus modificarea componentei flotelor auto si acoperirea fiecarui segment de piata generabil de profit, il constituie transporturile frigorifice, probabil segmentul cu cea mai buna constanta. Aparut ca o parte integranta intre companiile de productie din domeniul alimentar si locul de desfacere sau procesare si depozitare, cu un microclimat diferentiat pe fiecare produs in parte, companiile ce efectueaza transporturi frigorifice au presupus la randul lor o cercetare continua pentru perfectionare, acestea avand un regim special.

In primul rand, s-a urmarit obtinerea unor unitati de transport echipate cu materiale termoizolante, cele mai viabile fiind, polistirenul expandat sau spuma de poliuretan, data fiind conductivitatea termica redusa si masa destul de mica, acest lucru permitand o viteza de deplasare a vehiculelor mai mare cu un consum mai mic de carburant.

In paralel, in procesul de modernizare si al aparitiei oportunitatilor de transport pe rute externe de mii de kilometri, au castigat tot mai mult teren vehiculele echipate cu instalatie frigorifica proprie, cei mai importanti jucatori in acest domeniu scotand pe piata aparate cu functionare optima in conditii de inclinare, socuri sau oscilatii cu posibilitate de racire cat mai rapida a spatiului interior si mentinere constanta a temperaturii.

Fie ca vorbim de dube frigorifice sau cisterne pentru transportul laptelui in care lupta cu timpul este pricipalul inamic, vehiculele frigorifice trebuie sa fie capabile sa transporte in conditii atmosferice diverse, produsele in cel mai scurt timp cu asigurarea intacta a calitatii, aceasta fiind elementul care asigura seriozitatea si promptitudinea unei firme in fata unor parteneri din ce in ce mai pretentiosi, in sensul bun al cuvantului.

Vezi si:  Cum alegi cea mai eficienta firma de transport marfa
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

1 thought on “Transporturi frigorifice

  1. recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca avand unele experiente neplacute cu alti transportatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *