Alegerea uleiului de motor

0

Uleiul de motor este o compenenta ce are un rol important in durabilitatea unui motor. Uleiul de motor contine urmatoarele componente de baza: uleiurile de baza si aditivi.

Prima componenta reprezinta cea mai importanta parte a uleiului si poate fi formata din: petrol, materiale sintetizate chimic, combinatie intre materiale sintetice si petroliere. Uleiurile de baza lubrifiaza partile interne aflate in miscare.
Aditivii asigura protectia coroziva, mentinerea vascuozitatii dar si neutralizarea acizilor. Deasemenea aditivii ofera posibilitatea uleiurilor de a se adapta noilor mototare construite la cele mai inalte standard.

Uleiul de motor are mai multe functii din care voi enumera: lubrefierea componentelor motorului, prevenirea uzurii, reducerea frecarii, protejarea de coroziune, pastrarea partilor componente ale motorului curate, permiterea unei porniri rapide.
In ultimii ani calitatea uleiurilor de motor s-a imbunatatit foarte tare. Variatiile lor sunt caracterizate de rata de clasificare si gradul de vascozitate.
Vascuozitatea se refera la rezistenta la scurgere a uleiului. Ea variaza in funtie de temperatura, mai mica la caldura si mai mare la frig. Un ulei de calitate prezinta o vascuozitate mica la variatiile de temperatura.

Alegerea uleiului de motor potrivit pentru masina dumneavoastra nu este intodeauna cea mai usoara decizie. Cu toate ca puteti studia singuri despre uleiurile auto si de ce trebuie sa tineti cont in cazul in care sunteti pus in situatia de a alege, sfatul unui specialist este benefic. Acesta va poate explica mai bine de ce sa alegeti produsul respectiv sau de ce nu. Achizitionarea uleiurilor de motor se poate face din orice magazin de piese auto. Recent au aparut si magazine de piese auto online. Este mult mai comod si mult mai simplu sa gasiti uleiul de motor potrivit pentru masina dumneavoastra. Parts2Go ofera o gama larga de produse ce vin in ajutorul dumneavoastra de a achizitiona uleiul potrivit pentru masina dumneavoastra dar si o gama larga de alte produse auto.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *