Anvelopele de iarna – tot ce trebuie sa stii despre ele

0

Luna noiembrie este binecunoscuta pentru soferi ca fiind luna cand trebuie sa treaca de la anvelopele de vara la cele de iarna. Desi uneori soferii incearca sa scape de aceasta cheltuiala in plus insa a fost demonstrat ca aceasta cheltuiala se va amortiza in timp iar gradul de siguranta va creste.

Odata cu schimbarea anvelopelor trebuie schimbate si jantele?

In mod normal fiecare automobil ar trebui sa aibe doua seturi de roti. Un set de roti de vara cu jante din aliaj si un set de roti de iarna cu jante din tabla deoarece iarna gropile sunt mascate de noroi, zapada sau apa iar jantele din aliaj se pot strica foarte usor.

Care este pretul anvelopelor de iarna?

Pretul anvelopelor de iarna difera in functie de masina dumneavoastra. Daca pentru un autoturism Tico anvelopele costa in jur de 30 de euro, pentru un SUV de lux pot ajunge si pana la 3000 de euro. Pretul anvelopelor difera in functie de dimensiuni, performante sau caracteristici.

Este intr-adevar mai avantajos sa iti cumperi anvelope second-hand?

Achizitionarea anvelopelor de iarna second hand poate fi comparat cu jocul la loterie. Daca la prima vedere pretul poate fi considerat drept un mare avantaj, anvelopele pot avea defecte ascunse care pot provoca accidente. Cel mai sigur si recomandat este achizitionarea de anvelope noi care iti vor conferi o siguranta in plus tie si celorlalti pasageri din automobilul tau.

De unde poti achizitiona anvelope de iarna?

Iti poti achizitiona anvelopele de iarna pentru modelul tau de automobil de la un magazin de piese auto si vei scapa de a alerga de la o reprezentanta la alta pentru cautarea modelului necesar.

Vezi si:  Care sunt cele mai frecvente cauze care produc accidente rutiere

Sunt obligatorii anvelopele de iarna?

Anvelopele de iarna nu sunt obligatorii pentru toate tipurile de autovehicule, ele sunt obligatorii pentru cele care circula in conditii de iarna: zapada, polei, gheata. Important este sa nu fii surprins de vremea instabila de pe timpul iernii, poti pleca de acasa iar afara este soare insa cand te intorci este posibil sa ninga. Soferii care nu circula pe portiuni cu zapada, gheata sau polei si nu au anvelopele de iarna puse nu risca sanctiuni, insa, cei care nu respecta aceasta regula pot primi amenzi intre 2000 si 4000 de lei, riscand chiar sa li se retina certificatul de inmatriculare al automobilului.

Ce anvelope de iarna sunt acceptate?

Anvelopele all seasons care nu au inscriptionate M&S (Mud – noroi si Snow – zapada) vor fi considerate anvelope de vara, iar soferii vor fi sanctionati.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *