Anvelopele noi si cele resapate – Un studiu de caz

0

Diferentele substantiale de pret dintre o anvelopa noua si una respata, uneori, fac ca o parte din cumparatorii de anvelope sa se orienteze catre cea de-a doua optiune.

Studiul, elementele si comparatiile acestui articol vor incerca sa va demonstreze superioritatea unei anvelope noi, dar si avantajele si dezavantajele unei anvelope resapate.

Pentru o mai buna introducere in studiu, vom incerca, initial sa stabilim definitiile tipice, mai pe intelesult tuturor, pentru o anvelopa noua si una resapata.

a) Anvelopa noua – O anvelopa noua este fabricata conform noilor tehnologii aplicate de producator. Fabricarea este un proces complex, de mare tehnicitate, si aceasta cuprinde si constructia si inglobarea in procesul de fabricatie a corpului anvelopei si a benzii de rulare

b)Anvelopa resapata – O anvelopa resapata este formata dintr-o anvelopa mai veche (respectiv cu materialul de fabricatie invechit), dar la care banda de rulare initiala s-a “razuit” si se aplica una noua. De asemenea, se mai aplica si un strat de cauciuc pana peste talon, tot acest proces fiind facut cu scopul de a conferi un aspect nou anvelopei resapate.

Diferentele intre anvelopele noi si resapate constau in primul rand din diferenta de greutate. Anvelopa resapata este mai grea decat cea noua, deoarece noua banda de rulare ce se aplica pe anvelopa este diferita de original, este dintr-un cauciuc mai slab calitativ, la care mai adaugam si adezivii cu rol de mentinere a benzii pe anvelopa.

O anvelopa noua este mai scumpa, deoarece corpul anvelopei, benzile de sustinere a greutatii, taloanele si banda de rulare, au facut parte de la bun inceput din procesul de fabricatie, pe cand la o anvelopa resapata, doar banda de rulare este noua, in timp ce celelalte elemente sunt tot vechi, si nu mai au aceleasi proprietati distincte ca la inceput.

Vezi si:  Cum sa economisiti bani la cumpararea pieselor auto?

La capitolul avantaje si dezavantaje, vom mentiona urmatoarele – singurul avantaj al unei anvelope resapate este faptul ca este ieftina. Dezavantajele sunt urmatoarele:

  • in timp ce anvelopa noua se comporta ca un tot unitar, la cea resapata, daca cauciucul peste care se aplica noua banda de rulare este prea vechi, se risca o aplicare defectuoasa a noi benzi.
  • La folosirea anvelopele resapapte pe sector de drum off-road, se risca dezlipirea noi benzi de rulare, daca aceasta nu a fost lipita corespunzator
  • Datorita noii benzi si a adezivului, resapata este intotdeauna mai grea, cu cel putin 4kg fata de original. La acest capitol, ansamblul de directie al masinii este cel care are de suferit.
  • Resapatele sunt foarte greu de echilibrat din cauza stratului neuniform de cauciuc depus pe suprafata acesteia
  • Datorita calitatii scazute a cauciucului, resapatele sunt mereu rigide. Fapt care va determina o aderenta foarte slab si zgomot mare la rulare.

Anvelopele noi nu vor prezenta aceste dezavantaje, deoarece sunt fabricate de la zero, dar si testate inainte de a fi livrate spre vanzare.Cu speranta ca esenta acestui articol a fost cat se poate de clara, speram ca de acum inainte veti alege doar anvelope noi. Siguranta si confortul trebuie sa fie pe primul loc!

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *