AutoExpress a testat noile anvelope de iarna disponibile pe piata

0

Impreuna cu producatorul de anvelope Continental, revista AutoExpress, una dintre cele mai populare reviste din Anglia, a testat in Suedia mai multe anvelope de iarna.

Testul celor de la AutoExpress a inclus 9 set-uri de anvelope de iarna, vara si all seasons. Mai exact au fost testate 6 modele de iarna, dintre care 5 au fost din gama premium si 1 anvelopa buget. Deasemenea in teste au fost folosite 3 tipuri de cauciucuri all seasons.

Testele efectuate s-au facut in inzapezita Suedie, in Arvidsjaur, la temperaturi geroase de -30 de grade. Ca dimensiune s-a ales una dintre cele mai populare dimensiuni, respectiv anvelope de iarna 225 45 r17. Dupa testele efectuate in Suedia, jurnalistii de la AutoExpress s-au indreptat spre Hanovra, in Germania, unde au facut o serie de teste pe drumuri umede dar si pe asfalt uscat.

Anvelopele de iarna folosite au fost cele cu indici de greutate 91 sau 94, anvelope care suporta greutati de pana la 615kg respecitv 670. Ca indici de viteza cauciucurile au fost cele care suporta rularea timp de 10 minute continuu cu viteze de pana la 210 KM/h cele care au indicele H sau 240KM/h, adica cele cu indice V.

Pentru a oferi o imagine clara soferilor in ceea ce inseamna diferenta intre o anvelopa de iarna si una de vara pe timp friguros si pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, englezii de la AutoExpress au utilizat in testul lor si un set de anvelope de vara. Pe baza rezultatelor tuturor celor 9 tipuri de anvelope testate cei de la AutoExpress au ajuns la concluzia ca cele mai bune anvelope auto de iarna sunt cele fabricate de Continental, respective modelul Continental ContiWinterContact TS 830 P.

De retinut totusi ca in clasament nu s-a tinut seama doar de performantele obtinute de cauciucuri pe drum ci si pretul acestora a avut un anumit impact. Deasemenea clasamentul a fost intocmit pentru toate formele de carosabil: acoperit cu zapada, gheata, asfalt umed sau uscat.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *