|

Ce trebuie sa faci daca masina ta se defecteaza pe drum?

Este destul de posibil ca atunci cand conduci autovehiculul, acesta sa se defecteze. Iar problema devine cu atat mai dificila, daca te afli pe un drum foarte aglomerat sau pe autostrada. Primul lucru pe care trebuie sa il faci in aceasta situatie este sa incerci sa ajungi pe un drum drept, daca te afli intr-o curba. Urmatorul pas este sa suni la o firma de tractari auto ieftine si sa urmezi anumite proceduri de siguranta, astfel incat sa ai garantia ca nu ti se va intampla nimic si nu vei provoca alte accidente.

Ce trebuie sa faci daca masina ta se defecteaza pe drumAutostrazile si drumurile circulate sunt de obicei patrulate mult mai des de catre politisti, deci este foarte posibil ca acestia sa iti vina in ajutor.

Iata ce trebuie sa faci pentru a fi in siguranta atunci cand ti se strica masina:

  • Incearca sa impingi masina pana cand te afli pe drum drept. In acest fel, daca vei repara masina, iti va fi mult mai usor sa observi traficul, astfel incat sa te poti intoarce in siguranta pe drum.
  • Daca motorul masinii nu mai functioneaza si te afli pe un drum foarte aglomerat sau pe autostrada si nu poti sa impingi masina pana intr-un loc sigur, in nici un caz nu trebuie sa te dai jos din masina. Sa traversezi pe picioare o autostrada este sinucidere curata. Daca este intuneric afara, atunci aprinde luminile in interiorul masinii, caci astfel vei fi mult mai vizibil. Daca motorul functioneaza, atunci continua sa il tii pornit, pentru a nu ramane fara baterie.
  • Daca vei avea nevoie de asistenta rutiera, utilizeaza telefonul mobil pentru a apela o firma specializata sau in cazul in care nu ai telefon sau nu il poti folosi, verifica daca vezi pe margine un telefon de urgenta pentru a chema ajutor.
  • Pentru a evita sa fii lovit de alte masini, nu sta niciodata pe partea expusa traficului atunci cand incerci sa repari masina. Daca poti, condu mai departe pe drum spre un loc sigur, ferit de trafic.
  • In timpul zilei, pune semnalele intermitente de urgenta pentru a-i avertiza pe ceilalti soferi ca masina ta este defecta. Aceasta nu este o idee buna pe timp de noapte, caci ceilalti soferi ar putea crede ca masina tau se afla in mers.
  • Daca este noapte si masina ta s-a defectat, asaza rapid luminile de avertizare sau indicatoarele reflectorizante la aproximativ 6 metri in spatele vehiculului pentru a alerta traficul, apoi intoarce-te in masina. Daca nu ai lumini sau indicatoare, aprinde manual luminile interioare sau lasa usa masinii care nu este situata pe partea cu traficul deschisa, astfel incat luminile interioare sa ramana aprinse.
  • Daca ai facut pana, nu incerca sa o schimbi decat daca poti ajunge pe marginea drumului, iar anvelopa se afla pe partea opusa traficului. Deoarece conducerea masinii cu pana mai mult timp decat este nevoie va distruge anvelopa, roata trebuie inlocuita cat mai aproape de locul unde s-a intamplat.

Cel mai potrivit lucru pe care trebuie sa il faci in situatia in care masina ta s-a defectat, este sa apelezi la serviciile unei firme specializate, care te poate ajuta indiferent de situatie.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented