Cum reglam oglinda moto? Sfaturi pentru asigurarea vizibilitatii optime in trafic

0
oglinda moto

Tocmai ai obtinut permisul de conducere si ai in plan sa faci prima ta incursiune cu motocicleta la finalul acestei veri? Inainte de a demara catre aventura vietii tale, nu uita ca sigurata rutiera a motociclistilor nu este influentata doar de prudenta manifestata de catre ceilalti participanti la trafic, ci, in primul rand, de modul in care iti reglezi oglinda moto, astfel incat sa iti asiguri vizibilitatea optima pe intreg traseul.

Potrivit statisticilor oficiale, se pare ca majoritatea conducatorilor auto si moto aflati la inceput de drum dau gres atunci cand vine vorba sa isi regleaza oglinzile retrovizoare. Oglinda moto este, deci, un accesoriu indispensabil, mai ales ca, in cazul vehiculelor pe doua roti, conducatorii acestora trebuie sa dea dovada, in permanenta, de prundeta sporita, in vederea evitarii, la timp, a pericolelor eminente.

oglinda motoSpre deosebire de autovehicule, motocicletele nu ofera acelasi grad de protectie. De aceea, este foarte important ca oglinzile retrovizoare sa fie reglate in asa fel incat unghiurile moarte sa fie reduse la maxim.

Iata, asadar, cateva sfaturi de care puteti tine comt daca ai putini kilometri parcursi in saua motocicletei tale!

Mentine in permaneta fiecare oglinda curata

Oglinzile retrovizoare sunt proiectate pentru a conferi vizibilitate optima asupra vehiculelor care circula din spate, pe fiecare banda de mers, De aceea, ele trebuie curatate in permanenta, evitandu-se, totodata, punerea mainilor pe suprafata de geam, care s-ar putea murdari. Depunerile de murdarie sau de praf afecteaza grav vizibilitatea. Astfel, pentru a preveni riscurile accidentelor, este de preferat ca oglizile moto sa fie sterse cu o carpa si solutie speciala inainte de a porni la drum.

Vezi si:  Transport rutier :: Karavan Spedition

Oglinda moto si vizibilitatea benzilor

Pentru a reduce cat mai mult unghiurile moarte, fiecare dintre cele doua oglinzi mot oar trebui reglate astfel incat sa iti permita sa vezi aproximativ ½ din banda din urma ta  cat mai mult posibil din banda de alaturi. Daca oglinda moto este reglata corespunzator, ar trebui sa vezi o bucata din brat si din umar.

De asemenea, nu uita sa achizitionezi oglinzi suplimentare care sa acopere unghiurile imposibile de observat.

Nu regla niciodata oglinzile in mers

Reglajul oglinzilor moto se face intotdeauna atunci cand stationezi. Odata ce ai pornit pe drumurile publice, traficul face ca aceasta manevra sa fie deosebit de periculoasa atat pentru sanatatea si integritatea ta fizica, cat si a celorlalti participanti la trafic.

Mai mult decat atat, creste si riscul ca unul dintre vehiculele care intentioneaza sa te depaseasca sa iti acroseze sau sa iti zgarie, in mod involundar, oglinda.

Obiectele vazute prin oglinda par mai apropriate!

Daca nu detii suficienta experienta in ceea ce priveste orientarea spatiala pe drum, ar trebui sa ai in vedere urmatorul aspect, si anume ca obiectele vazute prin oglinda moto par mult mai apropiate decat distanta nornala.

In aceste conditii, inainte de a efectua schimbarea directiei de mers este foarte important sa apreciezi distanta fata de vehiculele din spate, aruncand o privire scurta peste umar. Retine ca in unele situatii, oglinzile retrovizoare te pot insela, asa ca ia-ti intotdeauna toate masurile de precautie!

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *