Cum viata noastra se va schimba atunci cand masinile se vor conduce singure

0
carmedic

Un vehicul de cercetare complet auto autonom Ford Fusion Hybrid pe o strada din Dearborn, Mich. Ford cerceteaza vehiculele autonome de mai bine de un deceniu si testeaza vehiculele din Michigan, Arizona si California.

Trecerea asteptata catre astfel de vehicule care se conduc singure va avea repercusiuni care se extins multe peste ceea ce ne asteptam, modificand industrii foarte variate precum imobiliare, petrol, reparatii auto, vanzari.

carmedicCel putin aceasta este parerea lui Benedict Evans, un observator de lunga durata si partener al unei firma cu mare capital din Silicon Vallet, Andreessen Horowitz.  Acesta speculeaza asupra modurile diverse in care tehnologia va schimba ceea ce stim la ora actuala ca si automobile si economia in general. “Se va intampla ceva si probabil ceva mare” spune el. Un lucru este clar, indiferent de ceea ce ne va aduce viitorul privind automobilele acesta ca orice al dispozitiv vor avea nevoie de o testare periodica iar pentru acest lucru puteti apela la un magazin de testere auto. Iata 7 din cele mai indraznete si mai interesante predictii.

Va exista un impact mai mic asupra conducatorilor de camioane decat se astepta

Multi economisti au avertizat ca autovehiculele vor inlocui oamenii care isi castiga banii necesari practind aceasta profesie. Soferii de camioane care se ocupa de transftrontaliere vor fi afectati in mod semnificativ, eliminand o ocupatie mai putin calificate care poate fi profitabile. Pe langa acest lucru Evans spune ca aceste procupari ar putea fi exagerate, in mare pentru pentru ca la ora actuala aceasta industrie este deja in declin.  Mai multi soferi de camioane se retrag si este greu a fi inlocuiti potrivit acestuia.

Vezi si:  Un ulei curat pentru masina ta

Congestionarea traficului s-ar putea agrava de fapt

Multi se astepta ca masinile autonome sa duca la o eliberare a traficului deoarece vor fi mai putine accidente, mai putine masini parcate si limite mai mari de viteza.

Acest lucru poate fi adevarat, dar eliminarea acestor inconveniente ar putea duce, de asemenea, la mai multe persoana care sa foloseasca aceste vehicule. Acest lucru devine plauzibil daca sunt optiuni de partajare la costuri reduse.

Daca congestia se va reduce, atunci mai multe persoane vor conduce fie cu masina proprie fie cu transportul public, iar aglomeratia ar putea creste inapoi de unde am inceput totul.

Acest lucru ridica, de asemenea intrebarea daca autobuzele si sistemele de transport public vor fi in continuare necesare sau daca pot fi reduse sau inlocuite cu alte alternative.

Masinile vor putea atesta crima

Masinile autonome vor fi echipate cu camere, laser si multi alti senzori proiectati pentru a studia imprejurimile vehiculului. In timp ce aceste informatii ajuta vehiculul sa navigheze in imprejurimile sale, acest lucru ar putea fi folosit si-n alte moduri.

 

Cercetarile penale reprezinta un motiv important si pentru care aceste masini ar avea un potential urias. Masinile care observa o activitate suspecta sau se deplaseaza in apropierea locului crimei ar putea fi solocitate pentru imagini si alte date.

Airbag-urile ar putea disparea

Odata cu aparitia masinilor autonome notiunea de accident va deveni un lucru din trecut intrucat acestea vor avea implicatii de avengura. Unul dintre avantajele auxiliare: nu va fi nevoie de airbag-uri sau alte caracteristici de siguranta incoporate in prezent in masini.

Vezi si:  Totul despre filtrul de aer al masinii tale

Acestea ar reduce greutatea si complexitatea proiectarii vehiculului, facand masinile mai eficient din punct de vedere energetic si mai putin cosisitoare in acest proces.

Nu veti mai cauta parcare

Cand vor aparea masinile autonome acest lucru va fi unul de domeniul trecutului. Acestea se pot parca undeva chiar si la o distanta mare, iar vehiculele partajate pot trece pur si simplu la urmatoarea calatorie. Oricum acest lucru ar modifica in mod fundamental obiectiurile noastra de transport si mopdul in care sunt concepute orasele. De exemplu, dezvoltarii imbiliari nu vor trebui sa vina cont de parcare in cadrul proprietatilor, eliberand acel spatiu pentru alte utilizari.

Masinile vor deveni mai accesibile

Vizita si cheltuirea unor sume mari de bani in cadrul unui service auto se intampla din doua motive principale: coliziuni si reparatii ale motorului. La ora actuala pentru a scapa de acest costuri majoritatea opteaza pentru testere de diagnoza auto profesionale pe care le pot folosi chiar acasa pentru a realiza micile reparatii necesare si pentru a preveni alte reparatii mai mari ale motorlui.

Acestea din urma reprezinta aproximativ jumatate din cheltuielile de intretinere a masinilor. Dar atunci cand masinile autonome vor aparea fiind complet electrice si vor putea evita accidentele, aceste cheltuieli ar putea scadea dramatic.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *