De ce (re)investeste Volkswagen in motoarele pe benzina si diesel

0

Volkswagen va dedica, in sfarsit, o treime din investitiile sale in dezvoltarea de noi modele electrice… motoarelor cu combustie interna.

In urma cu cateva saptamani, chiar daca Stellantis confirma un prim trimestru exceptional, cu un martie literalmente exploziv, Volkswagen avea o parere mai degraba amara. In timp ce vanzarile globale erau in crestere in primul trimestru al anului 2024, masinile electrice aratau o oarecare slabiciune in Europa. Masinile electrice reprezentau 74.400 de vehicule, o scadere de aproximativ 24% fata de anul precedent.

60 de miliarde de euro in motoare cu combustie la Volkswagen

Acest lucru este suficient pentru a pune pe ganduri sefii de la Volkswagen, care au decis rapid sa isi revizuiasca strategia privind masinile electrice. Desigur, nu se pune problema de a face un pas inapoi, deoarece producatorul ofera deja o gama completa de ID, care va continua sa creasca, dar Volkswagen va prelungi durata de viata a gamei sale cu combustie interna.

Pentru a face acest lucru, Volkswagen va scoate din cele 180 de miliarde de euro alocate pentru dezvoltarea automobilelor electrice, in valoare de 60 de miliarde de euro, pentru a continua dezvoltarea motoarelor cu combustie. Marca Skoda va fi responsabila sa continue sa ofere vehicule cu motoare pe benzina si diesel, care vor fi, bineinteles, certificate conform noilor standarde.

Grupul Volkswagen detine o serie de marci, incepand cu Volkswagen, dar si Audi, Seat si Porsche. Pentru grupul german, este vorba de a pune frana in fata grabei nebunesti pentru vehiculele electrice, asa cum au facut deja alti producatori. Reamintim ca, incepand din 2030, emisiile provenite de la motoarele cu combustie ale modelelor aflate inca pe piata vor trebui sa fie reduse cu 55% fata de nivelul din 2021.

Vezi si:  AutoExpress a testat noile anvelope de iarna disponibile pe piata

Arno Antlitz, director financiar la Volkswagen, explica: “Viitorul este electric, dar trecutul nu s-a terminat”. Este o tendinta care afecteaza mai multi producatori, incepand cu conationalul Mercedes, care a amanat si el recent sfarsitul motorului cu combustie, in conditiile in care se astepta ca pana in 2030 sa fie disponibila o autonomie 100% electrica.

Pentru Volkswagen, ca si pentru ceilalti, este vorba de a asculta tendinta dictata de clienti si de o cerere electrica care este inca relativ scazuta in prezent. Prin urmare, vom continua sa investim in ambele tehnologii, pentru a continua sa le oferim cumparatorilor o alegere care sa corespunda afinitatilor si nevoilor lor, fara a-i forta sa aleaga un motor electric.

Prin urmare, obiectivul este de a perfectiona motoarele cu combustie existente, pentru a le face din ce in ce mai eficiente, si de a continua sa oferim o gama de vehicule de segment B.

Sursa: https://www.presse-citron.net/pourquoi-volkswagen-reinvestit-dans-les-moteurs-essence-et-diesel/

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *