Sfaturi de conducere de la profesionisti

0

Modul de conducere al unui profesionist difera de modul de conducere al unui conducator auto de ocazie. Multi am calatorit cu cate un sofer profesionist in conditii de siguranta si relaxare si in care am avut totala incredere ca ne va duce acasa in siguranta. Desi sunt persoane care se nasc cu abilitati speciale de care este nevoie ca sa devii un sofer bun, totusi exista unele secrete pe care daca le inveti vei reusi in timp sa conduci ca un sofer excelent.

De exemplu la soferii de camioane care transporta marfa, diferenta este modul de conducere, nu ajunge neaparat sa ajungi la destinatie, este important ca nici marfa sa nu fie degradata sau stricata. Desi marfa este fixata si ancorata de tot feluri de sisteme de fixare, ele in cazul in care autocamionul este supus unor trepidatii si zgaltaieli, marfa poate suferi de pe urma acestora. Se intampla exact ca in bancul cu doctorii unde ultimul cuvant a fost “operatia a reusit dar pacientul a murit”

Concluzia este ca cei mai buni soferi nu intotdeauna sunt cei care conduc cel mai rapid sau cel mai mult ci acei soferi care pe langa ca ajung intr-un timp bun la destinatie, nu au suferit de pe urma transportului.

Un bun conducator auto trebuie sa fie constient de fiecare miscare, miros sau sunet pe care il scoate masina, astfel poate simti daca masina este fortata prea mult sau daca se chinuie pe drumul ales si face schimbarile necesare in manevre pentru a elimina problema.

Imi aduc aminte de profesorul meu cu care am invatat sa conduc care intotdeauna ma indemna sa schimb treptele de viteza “asculta cum suna motorul, nu auzi cum plange?” Cand am vorbit cu ceilalti elevi care invatau cu alt profesor, ei invatau sa schimbe viteza dupa turatia motorului asa ca tot timpul se uitau la turometru sa vada daca trebuie sau nu sa schimbe viteza.

Vezi si:  Prea saraci pentru asigurari RCA ieftine

Probabil cu timpul si ei au invatat sa considere masina o extensie a corpului lor si sa poata deslusi doar din sunetele scoase de motor de nevoile lui, sa creeze o interactiune continua intre vehicul si conducatorul auto.

Practic nu conduci doar cu mana, toate simturile trebuie sa fie active si concentrate pe aceasta munca, toate informatiile primite vizual si fonic trebuie sa fie interceptate si prelucrate automat dupa care sa se ia decizia corecta pentru a avea rezultatele cele mai bune.

Atentia la drum si la semnalizarile celorlalti participanti la trafic asigura informatiile necesare pentru luarea deciziilor de conducere. Daca simtim ca suntem obositi si atentia noastra a slabit este bine sa cautam un loc unde sa ne oprim pentru a dormi.

Mai ales in conducerea pe timp de noapte sau in conditii nefavorabile ne bazam foarte mult pe lumina lampilor si a proiectoarelor generale sau aditionale, de aceea este important ca vehiculul nostru sa fie echipat corespunzator. Strenger Er-Pol srl ofera astfel de proiectoare aditionale care de multe ori va pot ajuta in iluminarea carosabilului pe timp nefavorabil si va ofera siguranta ca veti avea vizibilitatea necesara ca sa conduceti pana acasa in siguranta.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *