Timisoara si strazile ei pline de istorie

0
Pierdut intamplator prin labirintul de strazi Timisoara, in zona de centru al orasului,  aveti ocazia sa va intalniti cu istoria si cultura la ea acasa.
Timisoara, al doilea oras ca numar de locuitori dintre orasele Romaniei, care mai este denumit si orasul “verde” (datorita spatiilor verzi intalnite la tot pasul), este un pastrator al dovezilor istoriei petrecute, pe aceste meleaguri, de-a lungul timpului.
Multe strazi ale Timisoarei, pastreza amintiri ale vremurilor trecute, prin constructiile impresionante pe care le adapostesc. Astfel pentru pasionatii istoriei, putem aminti palate si castele cum ar fi: Palatul Dicasterial, Palatul Baroc si  Palatul Lloyd,  dar si Castelul Huniade, Teatrul National si Baia Publica.
In acest oras al tineretii, unde vom gasi licee si universitati in numar mult mai mare decat in alte orase (16 licee si 9 universitati), va puteti reaminti cu usurinta trairi din adolescenta sau din perioada studentiei, daca plimarea va duce  pe strazile din zona zona universitatilor.
Ca imaginea orasului, cu strazile lui pline de cultura si istorie sa fie complecta, vom aminti si ca pentru iubitorii de muzee, Timisoara poate reprezenta o tentatie plina de satisfactii. Muzeul Banatului, Muzeul de Arta-Palatul Baroc, Muzeul Mitropoliei ortodoxe sunt doar cateva exemple.
Mai sunt strazi ale Timisoarei, cu lacasuri de cult uimitoare prin arhitecura specifica perioadei istorice in care au fost construite.
Catedrala Mitropolitana, Sinagoga din Fabric, Biserica Episcopla Sarba, dar si Catedrala Milenium, Domul Romano Catolic si Sinagoga din Cetate sunt lacasurile de cult, cu care orasul de pe Bega se mandreste.
Edilii timisoreni, au grija in parmenenta ca acest oras sa ramana la standardele recunoscute de oras european, si de aceea strazile orasului sunt ingrijite si asigurarea spatiilor verzi este o prioritate, pentru ca locuitorii de aici, sa aiba un mediu placut si sanatos de existenta.
Acestea ar fi doar cateva exemple, strazile Timsoarei adapostind mult mai multe oferte tentante, pentru asta insa, un ghid turistic si un ghid strazi Timisoara s-ar dovedi foarte utile in plimbarea dvs in cautarea istoriei si a culturii orasului.

Citeste si – Traficul pe strazile Bucurestiului, un articol de acelasi autor.

Vezi si:  Anvelopele noi si cele resapate – Un studiu de caz
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *