|

Tipuri de transmisii pentru tractoare

Tractorul este unul dintre cele mai importante vehicule din societatea noastra, in conditiile in care isi gaseste o utilitate uriasa in agricultura, industrie si alte domenii care ne fac viata mai usoara. Daca te incanta ideea de a avea un tractor, un prim lucru pe care trebuie sa il faci este sa inveti cum functioneaza.

In acest articol vom vorbi despre transmisia tractoarelor si despre modul in care acestea functioneaza. Transmisiile pot fi clasificate in functie de modul de transmisie a vitezei sau in functie de modul de variatie a vitezei.

Transmisiile in functie de modul de transmitere a miscarii:

 • Transmisii hidraulice tractoare . Sunt cele care transmit puterea catre roti printr-un lichid. Acest lichid este, de regula, ulei hidraulic. Avantajele transmisiilor hidraulice sunt foarte mari: ofera un control mai simplu asupra tractorului, asigura posibilitatea de automatizare si de regula pot fi instalate pe tractoare foarte compacte.
 • Transmisii mecanice. Sunt cele mai intalnite transmisii, pentru simplul fapt ca sunt extrem de simple in constructie. Acestea pot sa difere intre ele in functie de partile componente, insa in cea mai mare parte sunt compuse din ambreiaj, cutie de viteze, un reductor planetar  si un diferential.
 • Transmisii electrice. Sunt din ce in ce mai populare, fiind foarte economice. Acestea sunt compuse dintr-un generator si un motor electric  si dau un randament foarte bun. Dezavantajul transmisiilor electrice este dat de riscul electrocutarii.
 • Transmisii care combina mai multe elemente.

Transmisii in functie de variatia vitezei:

 • Transmisii in trepte. In general sunt transmisiile manuale.
 • Transmisii fara trepte. Sunt cele care functioneaza cu energie electrica sau cele hidraulice.

Care este cea mai buna transmisie pentru tractoare?

Este greu de spus. In general, un tractor bun este cel care poate sa faca o treaba excelenta la un cost redus. Transmisiile manuale pot fi foarte bune, atata vreme cat au implementate tehnologii moderne care fac consumul de combustibil cat mai redus si eficienta cat mai mare. Transmisiile hidraulice sau electrice pot fi si ele foarte atractive.

Atunci cand iti cumperi un tractor insa, nu trebuie sa tii cont doar de transmisie. Acest vehicul este construit special pentru diverse activitati si este bine sa tii cont de ceea ce iti doresti, in asa fel incat rezultatele pe care le obtii sa fie cele mai bune.

 

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

 • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
 • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
 • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
 • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
 • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...