|

Un alt tip de dezvoltare personala sau cum sa procedezi cand ai probleme cu masina

Astazi, iti propunem sa te gandesti si la dezvoltarea personala in domeniul tehnic, aceea de care avem nevoie cu totii, mai ales cei care afirma ca sunt „atehnici”, dar adora sa foloseasca echipamente, gadget-uri, device-uri, instalatii Ultra Full High Definition si inca ceva peste acestea.

Dar cu mult iubita masina personala cum ramane? Nu trebuie sa ai studii de mecanica auto, ci doar un set de informatii esentiale. Iata ce trebuie sa stii:

 1. Invata sa evaluezi situatia din punct de vedere tehnic

De postat pe Advertoriale.info - Saptamana Aceasta sau urmatoareaDaca esti intr-o simbioza cu propria masina, te vei deprinde sa recunosti o pana de roata sau un motor care se aude complet diferit. Daca ti se pare ca ceva nu este in regula, nu ignora aceste semnale. Fii intelept, si daca esti in trafic opreste intr-un loc sigur, eventual te retragi pe banda de rezerva, daca esti pe o autostrada. Adu-ti aminte sa iti semnalizezi stationarea datorata unei avarii si sa folosesti  imediat triunghiurile reflectorizante.

 1. Interpreteaza semnificatia simbolurilor luminoase de pe panoul de bord

Diferitele simboluri luminoase, senzori, markeri sau indicatori montati de fabricant pe panoul de bord te ajuta sa identifici o defectiune sau o avarie. Autoturismele noi sunt din ce in ce mai dotate din acest punct de vedere. Nu ignora semnificatia acestora si tine cont de faptul ca ele au fost gandite si montate acolo pentru a-ti fi de ajutor. In plus, micile luminite sunt insotite si de semnale acustice, iar producatorul auto le-a proiectat pentru ca sa-ti dea de veste din timp daca ceva nu merge bine. Retine, deci, ca atunci cand soliciti ajutor, este foarte util sa poti indica si aceste elemente.

 1. Ramai calm si nu intra in panica

Este un sfat esential, desi greu de aplicat. Emotiile sunt firesti, dar se zice ca este bine sa faci un pas inapoi si sa evaluezi imaginea in ansamblu. Aceasta procedura te va ajuta sa iti pastrezi calmul si sa iei deciziile corecte. Aplica, totodata, si punctele 1 si 2.

 1. Cheama ajutor specializat, adica un echipaj de tractari auto

Daca iei o asemenea decizie, adica sa apelezi la un ajutor specializat, respectiv o firma de tractari auto, inseamna ca ai ales sa procedezi corect. Dar, sa detaliem…In primul rand, trebuie sa cunosti faptul ca firmele de tractari auto pot sa asigure si servicii rapide de depanare la fata locului, inclusiv pana de combustibil. Evident, o avarie serioasa va necesita un serviciu de tractare si aceasta nu este o operatiune la indemana oricui.

 1. Nu suna un prieten, alege o firma de tractari auto de incredere

Primul beneficiu al alegerii tale este acela ca eviti asumarea unor riscuri si complicatii care nu sunt de neglijat, iar avaria nu va fi amplificata. Retine, deci, ca numai o firma specializata si cu experienta in tractari te poate ajuta sa-ti transporti autoturismul, in deplina siguranta, catre un service auto sau o parcare temporara.

Nu pierde din vedere faptul ca o tractare incorecta poate sa genereze si amenzi (intre 9 si 20 de puncte-amenda), atunci cand operatiunea nu respecta conditiile impuse de lege. O firma de tractari auto este singura abilitata sa iti remorcheze in siguranta masina.

Nu pleca de la principiul lui „niciodata”. Intamplarea, hazardul, ghinionul sunt invocate de cei care nu sunt pregatiti pentru a face fata evenimentelor. De aceea, cei specializati pe servicii de tractari auto iti adreseaza si aceste recomandari simple care pot sa iti asigure un control al unei situatii neplacute si chiar sa diminueze pagubele. Prin urmare:

 • Pastreaza la indemana datele de identificare ale firmei de tractari auto, cel mai bine in torpedoul masinii, dar si in agenda telefonica;
 • Nu accepta improvizatiile si serviciile unor neprofesionisti „de ocazie”, oricat de bine intentionati ar fi acestia;
 • Opteaza pentru o firma serioasa, cu servicii non stop verificate.

Avantajele  suplimentare oferite de contactarea firmei de tractari auto:

 • Beneficiezi de servicii specializate, consolidate in peste 10 ani de experienta;
 • Echipele sunt alcatuite din ingineri si tehnicieni calificati si cu vechime;
 • Interventiile se realizeaza cu autospeciale noi, echipate pentru servicii de depanare si tractare;
 • Apelurile telefonice pentru comenzi si interventii sunt preluate in regim non-stop, 24/7;

Firma intervine prompt in toate sectoarele orasului Bucuresti.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

 • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
 • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
 • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
 • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
 • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...