Un ulei curat pentru masina ta

0

Pentru ca un motor de masina sa functioneze la parametrii optimi este absolut necesar sa contina un ulei curat si, foarte important, de cea mai buna calitate. Recomandat de cei mai multi produatori, pentru perioada iernii ar fi ideal un ulei 10w40ce poate fi achizitionat de pe un magazin de piese auto online.

In continuare deslusim misterele unui ulei de motor si modul de actiune si functiile acestuia. Uleiul de masina este realizat din doua amestecuri de substante extrem de importante, si anume uleiul de baza si un complex de aditivi. Uleiul de baza ajuta uleiul de motor sa realizeze functia pentru care a fost creat, sa lubrifieze piesele motorului de la masina, piese care se afla in miscare, astfel le protejeaza impotriva uzurii datorata frecarii continue.

Ce este uleiul de baza? Raspunsul e unul simplu. Uleiul de baza este un ulei rafinat din petrol, exact acel petrol in stare naturala, extras cu ajutorul sondelor din pamant. Bineinteles, uleiul de baza este realizat din petrol, dar pentru ca materia prima, petrolul, sa ajunga la stadiul de ulei de baza trebuie sa treaca printr-o serie de transformari, prin procese de rafinare care-l aduc la nivelul corespunzator pentru un ulei de motor. Se elimina substantele precum sulf sau compusi pe baza de azot. Petrolul se separa prin distilare in vid, eliminand subtantele care nu sunt necesare unui ulei de motor bun. Unul din uleiurile cele mai bune care sunt la ora actuala pe piata este tipul de ulei 10w40, ce poate fi achizitionat la un pret bun de pe magazinele de piese auto online.

Vezi si:  Tipuri de masini Eco

Astfel, un ulei de motor trebuie sa ajute la buna functionare a motoarelor automobilelor. Printre cele mai importante functii pe care le indeplineste un ulei de motor de cea mai buna calitate sunt: un ulei de motor trebuie sa realizeze evitarea contactului dintre piesele in miscare a motorului, astfel, se evita uzura pieselor de motor, dar si diminuarea consumului de energie. Tot uleiul de motor trebuie sa protejeze piesele motorului impotriva coroziunii ce se poate realiza datorita apei si acizilor rezultati in urma combustiei. O a treia functie a uleiului de motor este data de necesitatea ca uleiul de motor sa ajute la evacuarea caldurii acumulate in motor si la racirea pieselor in miscare. Iar o ultima functie principala este reprezentata de participarea uleiului la etanseitatea motorului in a asigura un raport de compresie optim.

Trebuie sa stiti ca un ulei 10w40 este creat in special pentru a fi folosit iarna, cunoscut ca avand o multi-vascozitate, ajuta la pornirea usoara a motorului chiar si la temperaturi foarte scazute. Si cum iarna ce vine se anunta a fi una destul de grea atat pentru soferi cat si pentru masinile acestora, nu strica sa fim pregatiti din timp. Acest tip de ulei se gaseste, cum deja am amintit, in magazinele de piese auto online.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *