Vivatech: acest concept-car inovator traseaza viitorul automobilului

0

In cadrul salonului Vivatech, Franta isi demonstreaza angajamentul fata de mobilitatea viitorului cu un nou concept car electric.

Targul VivaTech de la Paris gazduieste in prezent unele dintre cele mai mari nume din industrie.

Daca exista un domeniu in care Franta are inca ceva de spus, acesta este industria auto. Ca subiect de mare preocupare in anii urmatori, lumea auto se orienteaza in principal catre vehiculele electrice, asa cum a demonstrat inca o data conceptul de masina numit H1st vision, sau Human First vision, prezentat la VivaTech 2023. In fruntea creatiei sale se afla Software République, un conglomerat de inovare alcatuit din 6 companii cu expertiza in domeniile lor (Atos, Dassault Systèmes, Orange, Renault Group, STMicroelectronics si Thales).

Masina de maine

Totul incepe cu o masina fara manere de portiera! Sistemul de viziune H1st este echipat cu recunoastere faciala, o tehnologie deja prezenta in smartphone-urile noastre si care reprezinta primul pas in sprijinirea soferului in experienta Car 2.0. Ambitia aici este de a imbunatati experienta soferului, punandu-l in centrul gandirii noastre.

Sanatatea soferului este o prioritate absoluta pentru viziunea H1st, cu un volan care monitorizeaza ritmul cardiac si respiratia soferului. Avatarul din masina va folosi aceste date pentru a face sugestii de ajustare a habitaclului, pentru a se asigura ca soferul este in cea mai buna forma. De asemenea, vehiculul poate anticipa orice slabiciune fizica a soferului sau poate alerta automat serviciile de urgenta in cazul unui accident.

O masina electrica construita pentru a rezista

Ca si Volvo, viziunea H1st exploreaza, de asemenea, problema reincarcarii bidirectionale, cunoscuta sub numele de V2G, astfel incat masina sa poata fi reincarcata de reteaua electrica a unei locuinte si invers, in cazul unui varf de consum. Din pacate, masinile electrice tind sa fie considerate vehicule mai putin durabile, din cauza duratei de viata limitate a bateriilor lor. Pentru a-i linisti pe proprietari, conceptul H1st vision car lanseaza conceptul de certificat de sanatate al vehiculului.

In special, acesta certifica starea vehiculului si istoricul acestuia. Inspectie tehnica, lucrari mecanice, starea de sanatate a bateriilor, acest control este alcatuit din numeroase puncte de verificare si permite, de asemenea, o revanzare a vehiculului cu mintea limpede atat pentru proprietar, cat si pentru viitorul cumparator. Avand in vedere ca seful Tesla, Elon Musk, este si el prezent la eveniment, nu exista nicio indoiala ca va fi interesat de conceptul francez.

Sursa: https://www.presse-citron.net/vivatech-ce-concept-car-innovant-dessine-le-futur-de-lautomobile/

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *