|

Vizita la service este importanta!

Majoritatea peroanelor care detin un autovehicul stiu cate ceva despre service-urile auto si despre consumabilele care trebuie schimbate regulat. Insa cei care abia si-au cumparat o masina au foarte putine cunostinte despre service-uri si despre piesele ce trebuie schimbate la un anumit interval de timp sau dupa ce s-au strabatut anumiti kilometri.

Cand vin vorba de verificarea autovehiculului, sunt multi pasi ce trebuie strabatuti. Insa daca faci totul ca la carte vei avea garantia ca dispui de o masina funcionala si pe care te poti baza. De multe ori poti inspecta vehiculul si singur, nu trebuie neaparat sa mergi la un service auto. Cand nu e vorba de reapararea unui cardan sau a unei piese de la motor, poti arunca si tu o privire de rutina.

La ce detalii sa fim atenti?

Poti verifica uleiul, poti verifica anvelopele, presiunea si starea acestora. Este important sa verifici uleiul regulat, iar daca observi o scadere brusca, atunci trebuie neaparat sa tragi o fuga la service.

Daca atunci cand iei curba in stanga se aud zgomote la roata in dreapta sau cand iei curba la dreapta si se aud zgomote la roata stanga, inseamna ca planetara si bucsele nu mai rezista prea mult. Cu toate acestea, daca zgomotul nu este mare, mai poti folosi autovehiculul in aceasta stare. Dar cand zgomotul devine foarte zgomots, trebuie neaparat sa mergi la service.

Daca observi ca franele nu tin chiar asa de bine si trebuie sa apesi tare pedala, poate chiar si de mai multe ori, atunci inseamna ca placutele s-au tocit si trebuie mers neaparat la service.

service-cardaneDaca sunetul emis de semnalizare este mult mai rapid, atunci inseamna ca exista o problema la sistemul electric. Iar aceasta problema trebuie de asemenea rezolvata cat mai curand.

Daca atunci cand schimbam vitezele, masina intra din ce in ce mai greu in viteze, iar trebuie mers la un service auto pentru o constatare. Poate fi de vina atat cardanul, cat si ambreiajul sau cutia de viteze. Iar o astfel de problema nu vrem sa se agraveze. Pentru repararea cardanului trebuie sa apelati la service-uri autorizate si cu experienta in acest domeniu. Unul din aceste service-uri ar fi acesta.

Trebuie de asemenea sa acorzi o foarte mare atentie si nivelului de apa cat si a concentratiei antigelului atunci cand este iarna. Pe timpul verii trebuie sa avem grija sa mentinem nivelul de apa ridicat, pentru a se face racirea cum trebuie. Iar pe timpul iernii trebuie sa avem grija sa punem antigel in apa, pentru a nu ingheta si a crapa radiatorul. Insa nu doar apa trebuie verificata, ci toate sistemele care functioneaza pe fluide, cum ar fi si lichidul de frana.

Anvelopele trebuie de asemenea verificate. Si nu ma refer doar la verificarea simpla in care te uiti si incerci sa observi daca sunt prea desumflate. Este recomandat sa acorzi atentie presiunii din anvelope si starii acestora. Asigura-te ca nu au umflaturi sau ca nu sunt prea tocite. O explozie a anvelopei in timpul rularii pe carosabil poate fi catastrofala.

Stiind sa acorzi atentie acestor lucruri, nu numai ca vei economisi bani, dar te vor scapa si de viitoare probleme. O masina trebuie intretinuta, nu doar condusa!

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented