Sfaturi, stiluri si tipuri de pantofi barbatesti

0

Barbatii poarta in functie de preferinte, diferite tipuri de incaltaminte, de la cele mai extravagante pana la cele mai cuminti, de la cele mai sport si casual, pana la cele mai elegante.

Ei bine, lasand la o parte cele mai comune tipuri de pantofi barbati, va voi prezenta cele sase mari tipuri de pantofi eleganti. Datorita faptului ca sunt doar sase mari categorii de pantofi barbatesti, acestea se poarta la diferite ocazii. Asortarea lor este asadar cruciala pentru un barbat care vrea sa apara drept un domn, nu un clovn.

Tocmai de aceea, va voi prezenta in continuare fiecare tip de pantof in parte si ocaziile in care ar trebui purtati.

Primul tip de pantofi eleganti barbati poarta denumirea de Oxford. Acestia sunt printre cei mai clasici si in acelasi timp cunoscuti pantofi. Fiind foarte permisivi, sunt usor de recunoscut dupa perforatiile din bombeu si dupa gaurile foarte apropiate pentru sireturi.

Urmeaza ce-a de-a doua categorie, considerata mai putin eleganta decat Oxford. Este vorba despre pantofii Derby, pantofi ce se diferentiaza mai ales prin coaserea materialului suplimentar pe deasupra, pentru prinderea sireturilor.

Loafer-ii sunt pantofii fara sireturi. Cunoscuti in general si sub denumirea simpla de mocasini, acestia fac de obicei parte din categoria pantofi casual barbati. Asta bineinteles, datorita faptului ca sunt pantofii pe care ii incalti si ii descalti foarte usor iar constructia lor nu reprezinta neaparat un design elegant.

Pantofii Monk poarta aceasta denumire deoarece provine de la persoanele care ii purtau cel mai mult: calugarii. Erau alesi foarte des datorita faptului ca se incaltau usor, sistemul de prindere era cu catarama si erau durabili. Moda nu s-a invechit, iar in ziua de astazi, pantofii Monk sunt destul de cautati.
Urmeaza ghetele, de obicei usor de recunoscut prin faptul ca desi sunt elegante, au in sistemul lor fermoar sau elastic pentru o incaltare rapida si usoara.
Nu in ultimul rand, amintim despre cel de-al saselea tip de pantof elegant. Este vorba despre renumitii Pantofi de Gala. Cu un model vechi de peste 200 de ani, pantofii de gala se remarca in ziua de astazi mai ales prin funda neagra de la baza bombeului.

Vezi si:  Cum trebuie sa iti cureti tenul daca esti barbat
Foto: FreeDigitalPhotos.net
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *