|

Ce este CrossFit, acest sport care face furori?

CrossFit este o tehnica de antrenament fizic inspirata de gimnastica, de halterofilie, dar si de cardio-training, conceputa de catre gimnastul american Greg Glassman, in anii 1970.

Numita in mod comun si Cross training, tehnica CrossFit are drept scop lucrarea intregului corp in ansamblu, dar si a inimii. Datorita unei serii de exercitii extrem de intense si a unui timp foarte scurt pentru recuperare, sistemul cardiac, dar si musculatrua sunt lucrate si stimulate in profunzime. Este vorba, fara indoiala, despre un antrenament fizic extrem de intens, dar si foarte complet in acelasi timp. Din acest motiv, militari si pompierii aleg si ei CrossFit.

Un atrenament extrem de intens. Daca esti genul de persoana careia ii place sa se antreneze mai incet, mai in liniste si mai cu blandete, in acest caz, CrossFit nu este pentru tine. Pe langa efortul fizic depus, mai vorbim si despre unul psihologic care te impinge sa te depasesti pe tine insuti si sa iti dezvolti un minunat spirit de echipa. Asta deoarece sedintele de CrossFit au loc de cele mai multe ori, alaturi de mai multe persoane, in cea mai calduroasa ambianta.

Participantii la sedintele de CrossFit sunt indemnati sa se incuajeze unii pe altii si sa ajunga cat mai departe. Deci daca iti vine greu sa te motivezi atunci cand faci sport, dar daca esti gata sa depui cele mai intense eforturi odata ce ai inceput, Cross training este lucrul de care ai nevoie, alaturi de compania adecvata.

Beneficiile tehnicii CrossFit asupra fizicului si sanatatii sunt multiple. Din punct de vedere cardiologic, combinata dintre exercitiile aerobice si anaerobice iti vor intari rezistenta si te vor ajuta sa respiri mai usor. Dar te vor ajuta si sa fii mai puternic, mai agil, mai suplu si mai rapid. Este si cea mai eficienta solutie pentru a slabi.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...