Incalzirea umerilor inainte de antrenament

0

Chiar si cele mai vechi carti ce teoretizeaza exercitiile gimnastice recunosc importanta incalzirii muschilor inainte de efortul fizic intens. Ar fi ilogic sa fi altfel, mai ales ca in timpul zilei si a lipsei efortului fizic, muschii se rigidizeaza iar un efort intens brusc nu ar face decat sa provoace daune serioase.

Dintre toate grupele musculare ale corpului, cele mai predispuse grupe sunt deltoizii in mare parte gratie pozitionarii ce joaca rol de punte de legatura intre piept, muschii dorsali si trapez, dar si intre trapez, dorsal si biceps. De altfel, fiind singura grupa musculara care participa activ atat la miscarile de impins, cat si la cele de ramat (miscare asemanatoare vaslirii), pot suporta o greutate destul de mare, insa si riscul de accidentare este destul de mare.

De ce? Pentru ca in primul rand, deltoizii sunt o grupa mica de muschi. Datorita faptului ca este impartit in trei sectiuni dar si datorita faptului ca tinde, alaturi de piept, sa preia o mare parte din efortul tricepsilor, sansele ca o fibra sa se intinda sau sa se rupa sunt destul de mari, din motive evidente. Pur si simplu e foarte usor de ajuns in situatia in care muschii nu mai pot suporta tensiunea si cedeaza, provocand fie o intindere sau o microruptura a muschiului, fie chiar si desprinderea muschiului de pe os. E de ajuns o singura intindere pentru ca tot antrenamentul sa fie dat peste cap. Prin natura lor, deltoizii sunt muschi folositi in viata de zi cu zi la mai toate activitatile, astfel ca recuperarea dintr-o eventuala accidentare poate dura luni intregi.

Vezi si:  Zumba- cateva motive care te vor face sa vrei sa te apuci imediat de acest sport

Asadar, incalzirea umerilor cat si a celorlalte grupe musculare ce urmeaza sa fie antrenate este nu lucru nu doar recomandat, ci obligatoriu, mai ales sportivilor de cursa lunga care se antreneaza saptamanal cu greutati mari.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *