|

Cum iti schimbi cariera daca nu ai experienta

De cele mai multe ori facultatile nu isi pregatesc studentii pentru piata muncii, creandu-le asteptari prea ridicate de la domeniile in care vor activa. De asemenea, daca nu faci suficient de mult voluntariat si nu accesezi internship-uri in timpul facultatii, atunci cand va trebui sa te angajezi nu numai ca nu stii exact ce te asteapta la un loc de munca real dar nu vei fi foarte bine platit. Foarte multi tineri sunt legati de un loc de munca are nu le place pentru ca nu au suficienta experienta pentru a pleca in alta parte sau pur si simplu nu au educatia necesara pentru a schimba cariera.

schimbi carieraInsa nu este imposibil sa iti schimbi cariera, chiar si atunci cand nu ai experienta. Ai nevoie doar de putin timp in care sa inveti cele necesare pentru a face aceasta schimbare. Iar daca nu ai fondurile necesare pentru a-ti finanta apasapasa click aici si cu un imprumut pe care il poti obtine usor, vei rezolva aceasta problema.

Daca nu vrei in ce domeniu vrei sa activezi poti sa urmezi mai multe internship-uri pentru a a te familiariza cu domeniile pe care le urmaresti. Astfel, vei vedea cum este mediul de lucru pentru fiecare domeniu dar si care sunt cerintele pentru un post real. Acesta este un mijloc excelent de a acumula experienta pentru momentul in care va trebui sa iti gasesti de munca. Ba chiar, poti aplica pentru un post in compania in care faci deja voluntariat. Multe institutii prefera sa aleaga pe cineva care este deja familiarizat cu cerintele in fata unui angajat care are nevoie de un trening extins.

Relatiile si prietenii te pot ajuta atunci cand vrei sa iti schimbi cariera. Acestia ori te pot recomanda la locul lor de munca sau te pot ajuta sa cunosti oameni care pot face asta. Avantajul este ca vei avea o fata prietenoasa care sa te ajute la inceput cu toate detaliile care nu iti sunt la indemana.

Daca prietenii nu te pot ajuta, atunci poti sa iti creezi o prezenta impunatoare pe social media. Poti sa iti faci un blog pe care sa scrii despre domeniile care te intereseaza sau poti sa te implici in campanii online a companiilor pe care le ai vizor. Exista site-uri dedicate pietei muncii, precum linkedin, unde poti interactiona cu oameni din domeniul in care tu vrei sa lucrezi.

Educatia este foarte importanta atunci cand vrei sa iti schimbi cariera. Poti sa inlocuiesti 3-4 ani de facultate cu niste cursuri online aplicate. Poti accesa aceste cursuri care dureaza intre cateva saptamani pana la 1 an, pe platforme dedicate. Astfel, nu iti vei mai pierde timp cu o curricula care incearca sa te educe in cat mai multe domenii curente. Trebuie sa fii totusi realist. Daca ai urmat o educatie umana, iti va fi foarte greu sa devii medic, spre exemplu. Astfel, este indicat sa tii cont de educatia pe care ai primit-o deja dar si inclinatia pe care o ai spre un anumit domeniu.

Cu ajutorul unui imprumut de la credit247.ro poti sa iti finantezi perioada in care faci cele necesare pentru a-ti schimba cariera. Daca vei avea o suma de bani care sa te sustina nu te vei accepta primul job care ti se ofera, chiar daca ai indoieli in ceea ce priveste performanta pe care o vei avea.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...