|

Activitati care iti vor ajuta copilul sa munceasca in echipa

Sa inveti copilul sa munceasca in echipa reprezinta o tehnica extraordinara care va veni cu o multime de beneficii pentru viata sa scolara dar si pentru viata sa de adult. Cu aceasta activitate isi va dezvolta competente pentru a functiona in societate asa cum trebuie.

Exista o multime de activitati pe care le poate practica un copil pentru a-si putea dezvolta aptitudinile de munca in echipa. In acest fel, va invata unele notiuni noi precum toleranta, respectul si rabdarea.

Practicarea unui sport in echipa. Fotbalul, baseball-ul sau voleiul sunt cele mai bune alegeri atunci cand vine vorba despre sportul in echipa. Toti membrii echipei trebuie sa fie gata sa sacrifice o parte din rolul lor pentru a atinge un obiectiv comun- castigarea. Iar cu sustinerea echipei esecul pare mai usor de suportat.

Repartizarea sarcinilor menajere. Iata o alta modalitate prin care copilul poate sa invete sa munceasca in echipa. In acest caz, fiecare membru al familiei trebuie sa efectueze o anumita activitate. Aranjerea hainelor, spalarea vaselor, aranjarea jucariilor in camera, ingrijirea plantelor…

Propunerea unor jocuri de societate. Este important sa iti motivezi copilul sa se joace cu alti copii din preajma. Ii poti invita la voi si sa vii cu unele idei de activitati sau de jocuri. Iar jocurile de societate sunt ideale atunci cand stau in casa.

Participarea la grupuri artistice. Inscrierea copilului la un grup de muzica sau de dans reprezinta o alta optiune pentru a motiva copilul sa munceasca in echipa. Apartenenta la acest tip de organizatie ii va conferi instrumente pentru socializare care ii vor pemite sa se potriveasca de minune unor alte grupuri sau alte medii.

Reprezentatiile teatrale. Aici copiii vor invata cum sa faca fata tracului. Dar si cum sa vorbeasca corect sau sa tina un discurs in fata cuiva.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...