Ce asteptari pot avea copiii nascuti in 2019 in UE?

0

Ne-am uitat la numarul estimat al copiilor nascuti pe data de 1. Ianuarie 2019 si la asteptarile lor de la viata. Aproximativ 13,575 de bebelusi au fost estimati ca nascuti in cele 28 State Membre UE in aceasta zi. Asta inseamna doar 3,4% din totalul lumii. Din toate Statele Membre UE, UK a inregistrat cel mai mare numar de nasteri. Cu Brexitul la orizont fara UK in Uniunea Europeana, bebelusii nascuti in UE ar fi intr-un numar foarte mic, de doar 2,8% din totalul lumii, cu doar putin mai mult decat UK de unul singur. Intrarea in UE al vecinilor din Vestul Balcanilor va creste doar putin numarul.

S-a prezis faptul ca multimea copiilor nascuti in UE in acest an vor trai si in noul secol. Spania si Italia au cele mai inalte asteptari de la viata, speranta lor de viata ajunge la 84 de ani. Dar o mare parte a copiilor din lume sunt nascuti in tari in care speranta de viata este mai scazuta. Cei care sunt atat de ghinionisti pentru faptul ca ca s-au nascut in Sierra Leone, unde au fost estimati 901 bebelusi in 01.01.2019, se pot astepta sa traiasca aproximativ 53 ani, spre deosebire de Bulgaria spre exemplu unde speranta de viata ajunge la aproximativ 75 ani, la fel si in Letonia si Lituania.

Cresterea in Europa este un privilegui doar pentru putinii norocosi se pare. Inegalitatea si saracia impiedica prea multi copii sa atinga potentialul maxim. Aflam mult mai mult despre importanta experientei in copilarie ca un determinant in rezultatele ulterioare, in sanatatea noastra, educatia, oportunitatile de serviciu si calitatea vietii. Inca investitia in copii nu a primit atentia politica pe care o merita, nici alocarea de bani publici.
In 2019 este cea de-a zecea aniversare de Charter of Fundamental Rights and Lisbon Teatry, care a promovat de-a lungul anilor drepturile copiilor drept un obiectiv explicit in UE.

Vezi si:  Despre jucariile educationale pentru bebelusi
Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *