Constipatia bebelusului incepand cu varsta de 6 luni

0

Constipatia este o conditie care poate aparea in urma unei intarcari. Iti explicam in cele ce urmeaza ce o provoaca si cum o poti trata, pentru a-i oferi confort si liniste bebelusului.

Atunci cand diversificarea alimentara incepe, de la varsta de sase luni, digestia bebelusului poate deveni mai lenta. Corpul sau fragil este nevoit sa se obisnuiasca sa trateze noi alimente. Drept urmare, o constipatie temporara se poate dezvolta.

Aceasta conditie este in general temporara si se afla in stransa legatura cu digerarea unor alimente specifice si cu un consum redus de apa.

Care sunt cauzele constipatiei bebelusului la sase luni?

Atunci cand bebelusul incepe sa consume alte alimente decat laptele matern, scaunul sau isi schimba aspectul. Devine semi-lichid si are o consistenta si un miros mai importante. Atunci cand scaunul este retinut in organism, se intareste si provoaca o jena atunci cand este evacuat. In acest caz, vorbim despre constipatie.

Constipatia la bebelusi poate aparea atunci cand alimentatia este saraca in fibre vegetale sau in lichide. Acesti doi factori ingreuneaza sarcina intestinelor, aceea de a mobiliza bolul fecal.

Cum putem trata constipatia copilului de sase luni?

Pentru a trata si a vindeca constipatia bebelusului tine cont de sfaturile urmatoare:
– Efectueaza un masaj circular pe burtica bebelusului, in sensul acelor de ceasornic. Foloseste un ulei sau o lotiune pentru a activa mai eficient mobilitatea intestinala.
– Misca picioarele bebelusului ca si cum ar pedala pe o bicicleta;
– Asigura-te de faptul ca bebelusul consuma suficiente lichide, lapte si apa in special. Acest lucru il va ajuta sa ramana hidratat si va avea un tranzit intestinal imbunatatit;

Vezi si:  Cum sa gasesti cel mai bun animator pentru petrecerea copilului tau

– Introdu noile almente incetul cu incetul, la inceput in cantitati mici si mai apoi creste cantitatea in functie de toleranta bebelusului. Este important sa variezi in permanenta alimentatia sa zilnica pentru a “educa” intestinul.

Sursa: https://etreparents.com/constipation-du-bebe-a-partir-de-six-mois/

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *