|

Copii – 4 sfaturi pentru a-i ajuta sa devina mai autonomi

Iti doresti sa ai un copil mai autonom cat mai repede, asigurandu-i dezvoltarea armonioasa si cunostintele de care are nevoie? Iata in acest caz 4 sfaturi bazate pe celebra pedagogie Montessori care iti vor fi de ajutor cu siguranta.

Fie ca vorbim despre a invata sa manance, sa umble sau sa se imbrace, nu ai decat o singura dorinta- ca ingerasul tau sa faca toate acestea ca un adult intr-o zi? Intr-adevar, toti parintii se simt minunat atunci cand bebelusul este capabil sa coboare scarile singur fara ajutor sau cand reuseste sa manance fara sa se murdareasca din cap si pana in picioare!

Cu cat un copil va invata sa se descurce mai repede singur, cu atat va invata mai devreme sa devina independent, un lucru care il va ajuta in mod considerabil mai tarziu, in viata sa de adult.

Incurajeaza-l. De indata ce trebuie sa invete ceva care necesita o mobilitate importanta, copilul rar va reusi din prima. Si acest lucru poate parea descurajant, frustrant chiar pentru un copil mic. Dar in calitate de parinte este important sa il faci sa invete ca nu este grav daca a esuat. Important este sa o ia de la capat si sa sa incerce din nou.

Arata-i ca ai incredere in el. Este foarte important ca un copil sa primeasca sfaturi din partea parintilor sai, dar la fel de important sa gaseasca el singur solutii. In acest fel, se va descurca perfect singir data viitoare, fara ajutor. Deci nu ar trebui sa faci lucrurile in locul sau. Arata-i ca ai incredere in el si ca se poate descurca ca si un om mare.

Fii rabdator. Sa scoti o persoana din zona sa de confort pentru a -l incita sa faca lucruri noi este in teorie un lucru foarte bun. Nu uita ca insa ca ai de-a face cu un copil cu care trebuie sa ai rabdare infinita.

Da-i responsabilitati. In acest fel va deveni independent si se va simti foarte util atunci cand te va ajuta la treburile casei.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...