Cum ajutati copii sa iubeasca cartile?

0

Majoritatea copiilor, neglijeaza cartiile in favoarea televizorului, calculatorului, sau mai bine asculta muzica si navigeaza pe internet. Dar pe langa aceste activitati, ar trebui sa opteze si pentru lecturarea cartiilor.

Dar ce pot face parintii ca copii sa inceapa sa iubeasca cititul si cartile? In primul rand, puteti incepe sa cititi chiar dumneavoastra copiilor. Din pacate, multi copii asocieaza cititul cu lectiile si cu temele de casa, astfel nu le place cititul. Din acest motiv trebuie sa alegeti carti care sa fie pe placul copiilor, cu personaje noi si cu ilustratii. Copii vor adora mai mult cititul daca:

  • creati un moment ideal pentru citit, care sa devina rutina zilei
  • intrebati ce crede copilul despre carte, in functie de titlu
  • incurajati copilul sa se implice in citit
  • schimbati tonul in functie de poveste
  • mergeti impreuna la librarie sau biblioteca, de unde puteti cumpara carti ieftine sau mai scumpe, important este sa fie pe placul lor
  • fiti un exemplu si oferiti in cadou, carti pentru copii

La ce sa fiti atenti la alegerea cartilor pentru copii?

In primul rand, trebuie sa oferiti copiilor carti care sa fie interesante si educationale. Alegeti carti cu personaje pe placul lor si cu situatii in care s-ar putea regasi. Intrebati si pe alti parinti, ce carti ofera copiilor lor sau cereti sugestii de la bibliotecar. Alegeti doar carti pentru copii care sunt ilustrate si cu povesti care prezinta chestiuni pozitive. Puteti sa recititi si carti vechi copiilor, daca este pe placul lor si sunt atenti.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *