Cum sa le dezvoltam celor mici dorinta de a fi creativi

0

Coloratul poate deveni o pasiune pentru cei mici. Credeti ca ei vor fi mai interesati de desenele animate decat de o carte de colorat ? Ei bine, va inselati !

Daca veti sti cum sa ii atrageti atentia copilului dumneavoastra asupra coloratului si daca veti reusi sa trasformati aceasta activitate din una plictisitoare in una foarte interesanta pentru cei mici veti realiza ca acestia pot fi cu adevarat captivati de culori .

Coloratul stimuleaza creativitatea si imaginatia. Deasemenea spiritul de observatie si atentia la detalii vor fi foarte bine dezvoltate prin intermediul coloratului. O metoda destul de noua este cea a planselor. Educatoarele si parintii pot opta pentru planse de colorat de pe mamicamea.ro ,personalizate pentru fiecare copil in parte. Pentru fete vor fi alese planse cu printese , papusi, flori, castele etc iar pentru baieti parintii si educatoarele vor opta pentru planse cu masini, obiecte de constructii, animale etc.

Aceste planse pot fi deasemenea o metoda foarte indicata pentru inceputurile de an scolar pentru spargere a ghetii si pentru a uni un colectiv de copiii. La gradinita se poate organiza o expozitie cu planse coloratla care sa participe si parintii sau alti elevi ai scolii respective. Astfel copiii vor fi foarte incantati de munca depusa si vor realiza cat de importanta este aceasta pentru a obtine niste rezultate foarte bune.

Educatia are acum la baza noi principii care se bazeaza pe activitati inedite care sa capteze atentia celor mici. Acestia trebuie sa fie interesati de aceste activitati si nu sa fie obligati sa participe la ele. De mici copiii trebuie sa aiba un program bine stabilit si sa invete ca treptat vor avea noi responsabilitati pe care trebuie sa le duca la capat cu brio.

Vezi si:  Greutatea copilului tau

Orice copil poate fi modelat spre a fi creativ. Tot ce trebuie sa faceti este sa ii acordati atentia cuvenita si sa il determinati sa aiba anumite pasiuni si interese.

Afla totul de pe https://rasedecaini.ro/ despre patrupedul tau de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *