|

Invata-ti copilul sa vorbeasca corect

A vorbi corect este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faca un om. De multe ori, defectele in vorbire nu sunt din cauza educatiei, ci pot avea alte cauze. Aceste deficiente se pot trata daca sunt descoperite din timp.

Recomandarea mea este sa va urmariti copilul de la o varsta frageda si sa il rugati sa pronunte anumite sunete. Daca observati ca are dificultati in a face acest lucru, va rog sa contactati un medic logoped. Un specialist in logopedie va putea stabili cauza si gravitatea problemei si cu ajutorul acestuia va puteti invata copilul sa vorbeasca corect.

logopedieDin cauza deficientelor de natura logopedica, multi copii au si dificultati la deglutitie. Deficientele in vorbire, netratate se pot agrava, iar pe viitor, viata sociala a copilului dumneavoastra poate avea de suferit.

Viata sociala este foarte importanta si, va rog, sa incurajati copilul inca de mic sa socializeze si sa isi faca prieteni. Studiile au aratat ca persoanele ce sunt prietenoase si au un cerc mare de prieteni, au sanse mult mai mari sa aiba succes in viata. Pentru ca viata sociala a acestuia sa fie una de succes este esential ca fiul sau fiica dumneavoastra sa stie sa vorbeasca corect.

Daca observati dificultati in vorbire este esential sa il duceti la un medic logoped pentru a il putea vindeca de aceste deficiente. Dus de la o varsta cat mai frageda, incurajati obtinerea de rezultate mult mai bune.

Lectiile de logopedie se vor desfasura sub forma unor jocuri. In acest mod copiii vor fi mult mai atrasi si vor invata mult mai repede. Jocurile constau in atingerea cu limba a anumitor zone din cavitatea bucata, chiar a fiecarui dinte in parte, in pronuntia anumitor cuvinte si recitarea de poezii.

Foarte importanta este si participarea parintelui la aceste sedinte, deoarece copilul mic va cauta intotdeauna privirea mamei atunci cand realizeaza un lucru. Acelasi lucru este valabil si in cazul sedintelor de logopedie, copilul va dori sa fie felicitat sau sa I se atraga atentia daca a gresit, iar acest lucru va ajuta mult mai mult la corectarea deficientelor in vorbire.

De asemenea, parintele va observa desfasurarea acestor sedinte si va putea realiza acasa, impreuna cu copilul, aceleasi jocuri. In acest mod se va grabi procesul de vindecare. Foarte important la un medic logoped este sa trateze copilul ca pe un copil, sa nu il suprasolicite si sa ii vorbeasca precum i-ar vorbi propriului copil.

In trecut, deficientele in vorbire erau asociate cu o intarziere mintala, insa s-a dovedit ca multe dintre aceste “ probleme “ sunt chiar din cauza mediului in care traieste copilul. Cand este mic, acesta tinde sa repete dupa cei din jur ceea ce aude, iar daca persoanele ce il inconjoara nu au cunostinte corecte in ceea ce priveste gramatica limbii si pronunta gresit cuvintele, copilul le va invata in asa fel si va vorbi identic.

Educatia are un rol foarte important in dezvoltarea limbajului copilului. Orice copil trebuie sa aiba parte de educatie si parintele trebuie sa il invete sa vorbeasca corect. Din amuzament, multe familii permit copilului sa foloseasca cuvintele intr-un mod eronat, acest lucru este total gresit deoarece cel mic va retine ca aceasta este forma corecta, iar apoi va fi foarte greu sa invete sa vorbeaca corect.

Consultati un medic logoped daca observati dificultati in a vorbi la copilul dumneavoastra. Specialistul va realiza un raport in care va fi prezentata gravitatea problemei si va sugera o schema de tratament prin terapie. Sedintele vor fi amuzante si interactive pentru copil, iar dumneavoastra ar fi ideal sa participate si sa fiti alaturi de fiica sau fiul dumneavoastra pentru ca totul sa se desfasoare optim. Invatati-va copilul sa vorbeasca corect de mic pentru a se putea integra cu usurinta in societate si sa isi poata crea o viata sociala de succes. In acest mod viitorul sau va fi unul promitator.

Comentarii oprite

Vrei articole publicitare pe acest site?

Esti pasionat de unul sau mai multe sporturi? Afla de pe www.stirisportive.ro ce se intampla in cele mai mari competitii sportive din lume.

Recently Commented

  • casandra: si unde se fac operatiile acestea? ma intereseaz un doctor care sa aiba timp sa-mi explice pe larg si cu...
  • Dan: recomand, foarte seriosi si punctuali ! pretul a ramas cel stabilit telefonic, ma asteptam ca acesta sa creasca...
  • Seco: – am cumparat de la ei si sunt ok – am iesit mult mai ieftin decat daca faceam reparatia cu tot cu...
  • Cristian: Cu acest serviciu de gazduire a sediului social nu mai exista practic nici o piedica in infiintarea unei...
  • diana: Si eu sunt de acord ac trebuie sa tii cont de pasiunile lui, dar daca e iubitor de vin, nu -i lua o sticla de...